Reisverhaal «Chongqing en Yichang»

Ching Chong China | China | 0 Reacties 08 Augustus 2014 - Laatste Aanpassing 24 Augustus 2014

Na Chengdu verbleven we ook nog twee nachten in Chongqing, een soort mini-Hong Kong. Leuk om er even rond te lopen, maar toch minder indrukwekkend dan the real thing, ondertussen al bijna twee jaar geleden voor ons. Het blijkt ook één van de warmste plaatsen van China te zijn. Affirmatief.

Waar we telkens opnieuw versteld van staan in dit supersnel evoluerende land is hoe de stadsvernieuwing genadeloos afrekent met alle oude gebouwen die niet in het moderne plaatje passen. In Chongqing keek onze hotelkamer uit op een aantal afgeschreven appartemenstblokken, klaar voor de sloophamer.

Volgende korte stop was Yichang. Yichang zeg je? Ja, inderdaad. Tot twee dagen ervoor hadden we er ook nog nooit van gehoord, maar van daaruit konden we de vrij controversiële Drieklovendam bezoeken. Toch 1,3 miljoen inwoners in de stad zelf. De dam is een van de weinige bezienswaardigheden in China waarvoor we niet minstens een half uur in de rij hebben moeten staan wachten. Tijdens ons bezoek stelden we vast dat de technische kenmerken van de dam waarschijnlijk spectaculairder zijn dan het zicht ervan zelf. Met de stuwdam werd het waterpeil van de Blauwe Rivier tot meer dan 100m verhoogd. Meer dan één miljoen mensen dienden te verhuizen, hele dorpen liggen nu onder water.

We bleven trouwens drie nachten in Yichang want – onze Chinese plaat blijft wat hangen – er waren wederom geen treinen om vroeger naar Nanjing te vertrekken. 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking