Reisverhaal «Nanjing»

Ching Chong China | China | 0 Reacties 11 Augustus 2014 - Laatste Aanpassing 24 Augustus 2014

Bei-jing betekent letterlijk “noordelijke hoofdstad”, Nan-jing staat voor “zuidelijke hoofdstad”. Jaja, ons Chinees gaat er met rasse schreden op vooruit. Het moet wel na onze ervaringen in Yichang waar de dame in het kantoortje van de treintickets ons weigerde tickets te verkopen. Met haar vertaalprogrammaatje kregen we een droog “Sorry, ik spreek geen Engels en kan jullie niet helpen”, gevolgd door een nog droger briefje met “Ga naar het treinstation”. Geniaal, was het niet dat het treinstation een busrit van 50 min verwijderd lag van de stad. De dame in kwestie begon ons daarna straal te negeren en hield zich wat onledig bezig met wat tokkelen op haar computer. Waarschijnlijk was ze zich al aan het inschrijven voor een cursus Engels.

In Nanjing bezochten we de oude stad met de mooie Confuciustempel. Van Confucius wordt gefluisterd dat het de enige Chinese leider is die zijn volk nog nooit in de steek heeft gelaten. Net buiten de stad zochten we het groen en de schaduw op om enkele eeuwenoude grafplaatsen te bezoeken. Ook de muggen waren helaas van de partij.

We hadden geluk tijdens ons verblijf -of net niet- want Nanjing maakte zich op om de daaropvolgende week de jeugd Olympische Spelen te houden. Toen we de vijver bezochten waar de triatleten hun zwemkunsten zullen moeten bewijzen, liep het zweet al over onze rug bij het denken dat we 100 meter zouden moeten lopen. Zweten is hier een constante op reis: de luchtvochtigheid is hier altijd hoog en het is al elke dag boven de 30°C geweest.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking