Reisverhaal «Pingyao»

Ching Chong China | China | 0 Reacties 24 Juli 2014 - Laatste Aanpassing 24 Augustus 2014

Op de hogesnelheidstrein van Beijing naar Pingyao viel onze mond een paar keer open (aan een snelheid van net geen 300km per uur!). We passeerden “stadjes” die amper op onze kaart vermeld stonden, die in werkelijkheid gigantisch bleken te zijn. Overal in dit land wordt de skyline beheerst door kranen. We vermoeden dat ze hier niet beginnen bouwen als het niet voor minstens 20 wolkenkrabbers is. 

Pingyao was dan wel weer een stadje zoals we het hadden verwacht. De geschiedenis ervan toont gelijkenissen met Brugge: ooit een welvarend financieel centrum maar op korte tijd helemaal in de vergetelheid geraakt, zo erg zelfs dat er geen geld meer was om gebouwen af te breken en nieuwe te bouwen. De oude stadsmuren van Pingyao zijn helemaal intact gebleven, en binnen die wallen is de tijd blijven stilstaan. Als je rondloopt in de smalle en verkeersvrije straatjes, tussen de winkeltjes en restaurantjes versierd met lampionnen, waan je je zo tweehonderd jaar eerder. 

Ook ons hotel was een typisch gebouw, met een traditionele Chinese slaapkamer. Op het eerste gezicht zeer mooi, maar echt zacht slapen doe je op zo’n kang-bed niet: een fijn matrasje op een harde ondergrond doet een mens dromen van een heerlijk zachte matras.

We bleven uiteindelijk drie dagen in dit stadje, wegens geen plaats meer op de trein om eerder weg te raken. We hadden zelfs hulp nodig van de mensen van het hotel om een treinticket te boeken. Echt niet eenvoudig als dat moet gebeuren in gebarentaal…  

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking