Reisverhaal «Shanghai»

Ching Chong China | China | 0 Reacties 26 Augustus 2014 - Laatste Aanpassing 28 Augustus 2014

Shanghai, amai, amai. Voorlopig nog het kleine broertje van Hong Kong, maar verwacht wordt dat Shanghai binnen een aantal jaren de koppositie van Hong Kong zal overnemen.

Shanghai is het soort stad waar je als toerist wel eens last kan krijgen van omgekeerde hoogtevrees. De symptomen zijn vrij onschuldig: duizeligheid bij het naar boven kijken en een pijnlijke nek. Momenteel zijn ze bezig om een kantoortje van meer dan 630m neer te poten. Een ander landmark van de Shanghaiese skyline is de Oriental Pearl Tower : een aantal spectaculair verlichte bollen die vooral dienen als televisietoren en tot vermaak van de toeristen die hier, jawel hoor, in de rij komen staan om aan te schuiven voor de lift naar boven. Wij beperkten ons tot een bezoekje aan het museum in de kelder waar we niet voor hoefden te queuën en waar we de Chinezen in volle glorie konden bewonderen. Eén bordje met “niet aanraken” is voldoende voor de Chinezen om alles grondig te bepotelen. Ze zijn onnavolgbaar in het zich van niets iets aantrekken.

The Bund is de strook langs het water waar je het contrast kan zien tussen het statige koloniale deel van de stad en Pudong, aan de overkant van het water, de nieuwe metropool vol wolkenkrabbers. ’s Avonds is het er een drukte van jewelste. Heel veel jonge paartjes laten zich hier at night vereeuwigen door een professionele fotograaf.

In Shanghai sloten we onze vijfweekse rondreis in China af. Het was zeker niet het gemakkelijkste land waarin we ooit reisden. Waarschijnlijk is de immens grote taalbarrière daar niet vreemd aan. Gelukkig was er meer dan genoeg te ervaren en beleven.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Shanghai»

Shanghai (19)

26 Augustus 2014 | Ching Chong China | China | Laatste Aanpassing 26 Augustus 2014

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking