Reisverhaal «Jutland»

Jutland | Denemarken | 0 Reacties 01 Augustus 2019 - Laatste Aanpassing 01 Augustus 2019

Vraagje: wat doe jij als de weermannen opeens 40°C voorspellen? Ons antwoord: wij pakken opnieuw onze valiezen, we springen onze auto in en we begeven ons naar koelere Europese oorden: Duitsland en Denemarken.

Deze trip bracht ons eerst naar het mooie Duitse Lübeck en daarna richting Denemarken. Grenen is het meest noordelijke punt van Denemarken. Wat de plaats zo speciaal maakt is dat je er kan zien hoe de Oostzee en de Noordzee er tegen elkaar aanbotsen en zo golven doen ontstaan. Zwemmen is er wegens de onderstroming te gevaarlijk maar foto’s nemen met in elke zee een voet is een zeer populaire toeristische attractie. Abe vond de zandtractor die ons naar het strand en de zee bracht het hoogtepunt van zijn dag.

Opgehangen worden is nooit echt plezierig, maar de man van Tollund kwam lang geleden op die manier aan z’n einde. Hij leefde in de tijd van Socrates en werd waarschijnlijk geofferd aan de goden. In 1950 werd zijn lijk gevonden en door het veen waarin hij werd begraven is hij uitzonderlijk goed geconserveerd. Als je net als wij van heel dichtbij gaat kijken, zie je zelfs nog de stoppeltjes van zijn baard!

Tijdens deze trip bezochten we naast Duitsland en Denemarken nog een derde land. In Billund vind je, naast de fabriek van de gekleurde blokjes, het allereerst gebouwde Legoland. Het is een land met een eigen wetgeving, want vanaf 3 jaar ben je er volwassen en betaal je de volle pot (€55!) om binnen te mogen. Wat je er aantreft is wel meer dan de moeite waard: naast heel wat pretparkattracties ook onnoemelijk veel kleine steentjes. Amsterdam, Wenen, Cape Canaveral, Mount Rushmore, Star Wars, tropische vissen in Atlantis by Sea Life… je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben zich bezig gehouden om het na te bouwen. Dat er een luchthaven naast het park ligt, zorgt ervoor dat je tijdens het wachten zelfs kunt vliegtuigspotten.

Na een fantastische week voorspelden de Deense weermannen ook hier slechter weer, dus stapten we opnieuw in onze auto, ondertussen richting Belgische regen...

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Aarhus»

Jutland (19)

01 Augustus 2019 | Jutland | Denemarken | Laatste Aanpassing 01 Augustus 2019

  • Legoland
  • Holstentor

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking