Reisverhaal «Floreana, in het zog van Darwin»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Ecuador | 1 Reacties 21 Juli 2012 - Laatste Aanpassing 21 Juli 2012

In Santa Cruz besloten we nog een laatste keer te informeren of we geen goede last-minute deal konden vinden voor een cruise op de Galapagoseilanden. Voor de eerste keer kregen we enkele goede aanbiedingen, maar we wisten ondertussen ook dat je zelfs zonder cruise heel veel kan zien. We wikten en we wogen, kiezen is nu eenmaal altijd een beetje verliezen, maar we besloten uiteindelijk toch om voor de volgende zes dagen aan boord te gaan van de Floreana. We merkten dat iedereen die al langer aan boord was, schaafwonden had op de kuiten. Al snel beschikten ook wij over de “Floreana mark” en wisten we verdomd goed aan welke trapjes er zoveel vel hing!

De eerste stop die we maakten was op het eiland Floreana. De honderden flamingo’s stuurden slechts één enkele afgevaardigde, en dan nog op een grote afstand. De roggen op het eiland stelden ons daarentegen  niet teleur: met je voetjes in het water staan terwijl links en rechts megaroggen in het water liggen… Gelukkig was het niet voorzien om daar te snorkelen.  Op een ander strand op Floreana pasten we wel voor de eerste keer onze gehuurde snorkels, en vooral ook onze wetsuits (vermindert Vanessa’s tijd om in het water te gaan van 30 minuten naar 30 seconden) en we werden onmiddellijk beloond: speelse zeeleeuwen die naast, voor en onder ons aan het zwemmen waren. Wij, mensen, worden aangemaand om twee meter afstand te houden van de dieren maar deze zeeleeuwen trekken zich niet te veel aan van de regels. Net toen we uit het water wilden gaan, merkten onze medesnorkelaars ook de eerste waterschildpad op. Mega, zowel de ervaring als het beest!

Het grote voordeel van een cruise is dat je op een aantal eilanden kan komen die je zonder meerdaagse cruise niet kunt bezoeken.  Het eiland Española werd een van onze favorieten. Eerst zagen we heel wat nestende “blue footed boobies”, en zoals de vele souvenir T-shirts weten te melden: “everybody loves boobies”. Het hoogtepunt waren echter de albatrossen die elkaar vol overgave, en zonder zich veel van onze aanwezigheid aan te trekken, aan het verleiden waren. 

De volgende dagen bestonden uit vroeg opstaan, eilandje bezoeken, snorkelen, siësta, eilandje bezoeken, snorkelen. Dat snorkelen is niet zo spectaculair als het Great Barrier Reef maar toch waren er vele gekleurde vissen, zeeschildpadden die langs je zwemmen, roggen, wat haaien en de immer speelse zeeleeuwen.

Na zes dagen zat het avontuur erop. De Floreana kon ons wel bekoren: Het eten was erg lekker en voldoende, de passagiers aangenaam (zelfs de Israeli!) en Vanessa kreeg voor haar verjaardag van de kok zelfs een taart met “30” op. We zegden de zeeleguanen, zeeleeuwen, fregatvogels, bruine pelikanen, rifhaaien, roggen, boobies, pinguin, krabben, landleguanen, zeeschildpadden, darwinvinken, enzoverder enzovoort… vaarwel en vlogen terug naar het vasteland.

PS: Ook een vaarwel voor Lonesome George, de laatste schildpad van het Pinta eiland die enkele weken voordien het loodje had gelegd. Men had geprobeerd de oude George met enkele andere vrouwtjes te bekoren, maar nakomelingen werden niet verkregen. Met zijn heengaan kwam er ook een einde aan zijn soort. De Pinta schildpaddensoort is uitgeroeid. Misschien is het wel gewoon een natuurlijke selectie, een 'survival of the fittest'?           

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «galapagos»

Floreana, in het zog van Darwin (27)

27 Juli 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Ecuador | Laatste Aanpassing 27 Juli 2012

  • Smakelijk!
  • In de buurt van Baltra
  • Waterschildpad
  • Galapagos roggen

 

Plaats een Reactie

Fabienne Verbanck Wat een ervaringen! Ik reis altijd een beetje mee via jullie verhalen. Gewoon schitterend! Geniet, geniet, ... Xx Geplaatst op 28 Juli 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking