Reisverhaal «Junglebook»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Ecuador | 0 Reacties 30 Juli 2012 - Laatste Aanpassing 30 Juli 2012

Na de dierentuin van de Galapagos was het tijd voor de jungle van Ecuador. Na acht uren bussen (de bus moest een halfuur terug rijden aangezien men onderweg de verkeerde bagage had afgeleverd) kwamen we aan in Lago Agrio. Een oliestad, thuishaven van Texaco, dat er massaal olie uit de grond pompt. Niets gezellig aan, dicht tegen de Colombiaanse grens, beducht voor drugstrafiek en in het land van de FARC. Maar, de afgelegen stad  zou de startplaats worden van onze vierdaagse tocht in het regenwoud. In Lago Agrio vonden we een gezellig hotelletje waar we ook een Frans koppel wereldreizigers heen leidden. De Franse stakkers stonden hulpeloos in het busstation. Het stadje stond namelijk niet vermeld in hun Guide du Routard: dé reisbijbel van de Fransen liet hen in de steek, haha!

Ons hotel deed ons vermoeden dat het niet gebruikelijk was om de kamer voor de hele nacht te boeken. Maar we sliepen er als rozen en we konden nog eens de wetten van elektrocutie tarten in de douche, u ziet maar op de foto.

De jungletour begon de dag erop met een tweetal uren bus, gevolg door een drie tal uur in een kano. Aangekomen in onze lodge in het midden van de jungle zagen we al onmiddellijk dat we een gast op bezoek hadden. Aan het plafond hing een grote tarantula, zo eentje een hand groot met behaarde poten. Onze andere lodgegenoten bleken aangenamere kompanen: 2 Australiërs, 2 Fransen en 2 Nederlanders (jawel, zelfs zeer aangename Nederlanders, ze bestaan J). 

Op de eerste dag gingen we nog op dierenjacht met de kano, zagen we verschillende soorten apen, een luiaard, vogels en een anaconda. De zonsondergang op het Laguna Grande maakte de dag compleet. Alhoewel de lodge overdag wat elektriciteit opwekt met zijn zonnepanelen, raakt de voorraad ’s avonds snel op. Romantisch wordt alles dan maar verlicht met kaarsjes:  inclusief rondkruipende tarantula’s, vleermuizen en kaaimannen bij kaarslicht langs het looppad naar de lodge.

Op het programma stonden verder ook nog piranhavissen en twee wandeltochten, eentje overdag (ploeteren in de modder, gelukkig hadden we mooie gummilaarsjes gekregen) en eentje ’s avonds in het donker (heel gezellig, zeker als je dat zoals Diederik probeert zonder een zaklamp). Resultaat van beide wandelingen was vrij mager: wat kikkers, een spin en zowaar een sprinkhaan… Neen, dan waren de uitstapjes naar de lokale stammen wel boeiender: bij Aurora leerden we hoe we yuccabrood moesten bakken en daarna bracht onze trouwe kano ons naar de plaatselijke shaman die ons over zijn leven vertelde. Ons genezen deed hij niet: daar had hij meer dan 20 minuten voor nodig, en de volgende groep stond alweer te wachten.

Na vier dagen (en vooral drie nachten) was het voor ons ruim voldoende: blij dat we het hadden gezien, maar ook blij dat we terug naar de bewoonde wereld konden terugkeren, waar we niet elke avond ons bed hoefden te controleren op spinnen en andere onuitgenodigde gasten.

In Quito, hoofdstad van Ecuador, en onze laatste stop in Zuid-Amerika, brachten we de laatste dagen door. De oude stad, met de vele kerkje en pleintjes kon ons wel bekoren, de nieuwe stad daarentegen was niet ons ding: te veel luide bars en schreeuwerige restaurants. Uiteraard ben je niet in Ecuador geweest als je de evenaar, waarnaar het land is vernoemd, niet hebt gezien. We bezochten de officiële “Mitad del Mundo” waar een groots monument werd opgericht, maar helaas verkeerd gesitueerd… Enkele honderd meters verder is het echte midden van de aarde waar je een ei op een nagel kunt zetten, waar het water in de wc recht naar beneden loopt, en voor sommigen misschien nog interessanter: de plaats op aarde waar je minder weegt dan elders…

Ecuador: behalve de Galapagoseilanden stond het niet op ons oorspronkelijke programma, maar gelukkig hadden we nog genoeg tijd over om meer dan dat te bezoeken!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «cuyabeno national park»

Junglebook (22)

30 Juli 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Ecuador | Laatste Aanpassing 30 Juli 2012

  • Guacamayo lodge, de toekanhut. Geen toekans te bek
  • Tarantula aan de eettafel
  • Piranha-vlijmscherp
  • - "Er zit een grote spin op het plafond, wil je ze

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking