Reisverhaal «Schildpaddeneilanden»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Ecuador | 0 Reacties 19 Juli 2012 - Laatste Aanpassing 19 Juli 2012

Na een weekje Ecuador waren we klaar om de Galapagos (of Schildpaddeneilanden) te bezoeken. Deze vulkanische eilandengroep ligt 1000km voor de Ecuadoriaanse kust. Opmerkelijk is dat deze eilanden nooit met het vasteland waren verbonden en dus  dat alle dieren en planten op een of andere manier naar hier zijn gemigreerd. De zeeleeuwen zwommen erheen, vogels vlogen, zaden van planten kwamen met de wind, leguanen op drifthout,… De dieren werden hier nooit geconfronteerd met menselijke aanwezigheid, en zien ons niet als een gevaar, waardoor je ze meestal heel dicht kan benaderen. Deze eilanden zijn trouwens ook de plaats waar Charles Darwin (hier ook wel gekend als Carlos Darwin) zijn ideeën over evolutie door natuurlijke selectie staafde op de veertien verschillende soorten vinken.

De eerste natuurlijke selectie gebeurde bij ons al op het vliegticket. Om de overvloed aan toeristen in te perken zijn de vliegtuig- en toegangstickets niet echt aan soldenprijzen te verkrijgen. Gelukkig waren we dit snel vergeten na  aankomst in San Cristobal. We wandelden een kwartiertje van de luchthaven naar het stadje (waarschijnlijk uniek in de wereld) en daar stond een hele speciale soort lokale inwoners klaar om ons welkom te heten: overal langs de esplanade vonden we zeeleeuwen. Op een bankje zitten zat er helaas niet in, die waren allemaal ingenomen door deze naar vis stinkende vetzakken. 

De eerste dagen exploreerden we zelf het eiland. Met een met negen anderen gedeelde taxi gingen we het binnenland in, waar we in een kweekcentrum de eerste grote landschildpadden aantroffen. Echt mooie beesten zijn het niet, fascinerend des te meer. Aan mooie stranden was er op het eiland zeker ook geen gebrek.  Gewapend met onze gehuurde snorkels gingen we ook voor de eerste keer de onderwaterwereld van de Galapagos ontdekken. De eerste ontmoeting met een zeeleeuw op minder dan een meter afstand is best wel schrikken!

We genoten hier een viertal dagen met volle teugen van de dieren en het mooie weer (gelukkig, want ons hotel had enkel koude douches), voor we de speedboot namen naar het meest centrale eiland: Santa Cruz.

 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Puerto Baquerizo Moreno»

Schildpaddeneilanden (15)

19 Juli 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Ecuador | Laatste Aanpassing 19 Juli 2012

  • Zonnende zeeleguanen
  • Fregatvogel met airbag
  • Bruine pelikaan

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking