Reisverhaal «Estland»

Baltische Staten | Estonië | 0 Reacties 20 Augustus 2013 - Laatste Aanpassing 22 September 2013

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we ondertussen al meer dan een week thuis zijn, maar we zouden het gevoel hebben dat onze blog onvolledig was als we ook nog niet even over ons verblijf in de studenteloze studentenstad Tartu en Tallinn, de hoofdstad van Estland, hadden.

Wanneer je in Tallinn rondwandelt, waan je je al snel in de middeleeuwen. Slenteren door de stad met zijn stadswallen, kasseistenen, koopmanshuizen en gezellige pleintjes… kortom een beetje zoals in Brugge. In vergelijking met onze thuisstad echter, slagen ze er in Tallinn in om dat middeleeuwse gevoel naar een veel hoger niveau te tillen. De talloze jobstudenten maken het gevoel onwaarschijnlijk concreet: Eén voor een worden ze in belachelijke pseudo-middeleeuwse pakjes gestopt om toeristen warm te maken voor het eten van een lekkere middeleeuwse pizza, om zich net als duizend jaar geleden uit te leven met pijl en boog of om lelijke middeleeuwse souvenirs te kopen. Zelfs een middeleeuwse bard mag op het marktplein niet ontbreken om vooral de grote massa cruiseschipgasten te entertainen. Laat ons hopen dat ze het in Brugge nooit zo ver drijven, het authentieke van de stad gaat er wel een beetje door verloren.

Ondanks deze poppenkast was Tallinn een mooie afsluiter van onze reis in de Baltische staten. Een rondreis die ons alweer een mooie reisherinnering oplevert!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Tallinn»

Estland (10)

31 Augustus 2013 | Baltische Staten | Estonië | Laatste Aanpassing 31 Augustus 2013

  • Marktplein van Tartu

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking