Reisverhaal «Made in Hong Kong»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Hong Kong | 0 Reacties 13 November 2011 - Laatste Aanpassing 14 November 2011

IN-DRUK-WEK-KEND!!!! We vinden geen andere woorden om de stad en de skyline van Hong Kong te beschrijven. “Made in Hong Kong” is voor ons zeker niet langer synoniem voor goedkope brol. In de miljoenenstad (7 om precies te zijn), komen het beste van China en Groot-Brittannië samen. Het is waarschijnlijk de eerste stad die we bezoeken waar Benny Backx een slaatje zou durven verorberen.

Misschien verblijven wij ondertussen te lang in Azië om nog objectief te zijn, maar onze mond viel open bij zo veel efficiëntie. Bussen en trams die zowaar op tijd rijden, en waar je niet eens moet onderhandelen over de prijs die je wil betalen,  voetpaden die niet versperd worden door miljoenen brommertjes, meer nog, we zager er zelfs geen brommertjes…  De straat oversteken was heel erg on-Aziatisch: ofwel stopten de auto’s voor het rode licht, ofwel waren er voetgangerstunnels of -bruggen voorzien.

Ook andere verschillen waren groot: na drie maanden enkel het gesluffer van teenslippers te horen, viel het ons op dat de mensen in Hong Kong zowaar schoenen droegen (en vooral Vanessa werd wat weemoedig bij de gedachte aan alle schoenen die thuis eenzaam en alleen staan te wachten op haar terugkeer…)

Hong Kong is ook een stad vol tegenspraak en decadentie. Er is in de stad ontzettend veel gebrek aan woonruimte. Wij sliepen er in waarschijnlijk de kleinste hotelkamer ter wereld nadat we de eerste nacht in de grootste hotelkamer hadden doorgebracht (Hong Kong Airport)… Toch vonden we overal in de stad megalomane shoppingcentra, vol spiegels en klatergoud. Er is ook geen luxemerk dat niet minstens vijf vestigingen heeft in de stad. Je kon er de winkels van Dior, Armani, Rolex, Hermes, Chanel enz. herkennen aan de lange rijen die buiten stonden te wachten om fenomenaal veel geld uit te geven. Je was sneller bediend bij de verkopers die op elke hoek van de straat stonden te wachten om namaak Rolexen en handtassen te verpatsen.

Een ritje op de Skytrain (fantastisch panorama!), bezoekjes aan het geschiedenismuseum (wow!), het ruimtevaartmuseum en het wetenschapsmuseum (Technopolis, maar dan heel wat groter) en ons besluit staat vast: Hong Kong staat voor eeuwig op ons netvlies gebrand. Hopelijk mogen we hier nog eens terugkeren!

 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Hong Kong»

Made in Hong Kong (7)

13 November 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Hong Kong | Laatste Aanpassing 13 November 2011

  • Avenue of the stars
  • Skytrain
  • Skyline by night

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking