Reisverhaal «Uitgerijst in Azië»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Indonesië | 0 Reacties 30 November 2011 - Laatste Aanpassing 30 November 2011

Terug in Bali zochten we eerst een paradijselijk stukje strand op in Lovina. Na een dagje uitslapen (eindelijk!) en relaxen moesten we opnieuw vroeg uit de veren. Om 6u gingen we aan boord van een bootje dat ons naar dolfijnen bracht.  De beestjes wisten precies wat van hen verwacht werd, want ze toonden zich in vol ornaat. We zagen dolfijnen zwemmen en salto’s maken, we konden zelfs zien hoe ze onder onze boot doorzwommen. Je kwam ogen tekort om alles te bekijken, het moeten er meer dan honderd geweest zijn.  

Na het ontbijt (bananenpannenkoeken, mmmm) gingen we terug aan boord van hetzelfde bootje, met hetzelfde sympathieke Nederlandse koppel, om in het glasheldere water te gaan snorkelen. Hoewel veel koraal jammergenoeg was afgestorven, werden we toch voor onze inspanning beloond door honderden prachtige tropische vissen. Ongelooflijk welke prachtige kleuren ze allemaal hebben! We bewonderden ondermeer felblauwe zeesterren en  een barracuda net onder het wateroppervlak. Dat we af en toe werden gebeten door kleine kwalletjes, moesten we er wel bijnemen…

Na Lovina gingen we nog naar Ubud en Kuta. Op het gemak en wat voorbereiden voor hetgeen nog komen gaat, Australië! 

Daarmee zijn we volledig uitgerijst in Azië. De rijst en de noedels komen er langs onze oren uit. We zagen veel natuurpracht, historische sites, vriendelijke mensen en vele zonsopgangen, of zoals ze het hier zelf noemen ‘sun rice’. We vergaten er hoe het is om met een mes te moeten eten en lieten vele kilo’s lichaamsvet achter (laat maar komen die vettaks). Toch kijken we ook met plezier vooruit: gedaan met over alle prijzen te moeten onderhandelen, de constante soundtrack van ‘taxi’ en ‘massase’ te moeten aanhoren. Tijd voor iets nieuws:  Aussies, here we come!

 

 

  

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kuta»

Uitgerijst in Azië (7)

30 November 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Indonesië | Laatste Aanpassing 30 November 2011

  • alle visjes zwemmen in het water... en wij ook
  • Beter dan het Boudewijnpark!
  • Net voor hij naar de kapper ging.

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking