Reisverhaal «Verona - Garda - Bolzano»

Slovenië | Italië | 0 Reacties 08 Juni 2017 - Laatste Aanpassing 21 Juni 2017

Veel mensen gruwen op reis van de “platgetreden paden”. Wij niet. Die platgetreden paden leiden nu eenmaal vaak naar dingen die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar er zijn grenzen. In de Italiaanse stad Verona botsten we op zo’n grens, een harde grens.

Shakespeare situeerde zijn Romeo en Julia in deze stad, en jawel hoor, er is in Verona een balkonnetje waar Romeo voor zijn uitverkorene zou hebben gezongen. Vandaag staat het binnenpleintje eronder vol homines turistici die in een rij staan aan te schuiven voor dezelfde originele foto (met hun hand op een standbeeldborst, hoe grappig) die ze dan in real time kunnen posten op sociale media (hoe ongezien). Romantiek betekent blijkbaar ook kauwgum bijten en die daar op de muren plakken (hoe hygiënisch), na uiteraard, hoe origineel, een slotje op te hangen en/of je naam op te schrijven… Het is niet mijn idee van romantiek, ver van. Massatoerisme op zijn slechtst. Gelukkig kon een ijsje veel goed maken.

Nog meer massatoerisme in Sirmione, aan het Gardameer. Het schiereiland is niet echt breed, dus wel logisch dat daar veel mensen bijeen waren. Het zijn ook prachtige zichten aan de oevers van het meer. Hier moest het ijsje niet echt iets goedmaken, het vervolmaakte de warme namiddag.

De laatste tussenstop in Italië was Bolzano, het Duitstalige deel van het land. Hier stopten we ook voor een ijsje, maar dan van een heel bijzondere soort: Ötzi, de ijsmummie. Dat lost meteen ook de vraag op hoe je eruit ziet als je vijfduizend jaar in de diepvries kampeert. 

Abe heeft de smaak van het reizen ondertussen goed te pakken. Aangezien we hem het plezier van nog een extra land wilden gunnen, stopten we ook even in Liechtenstein. Het vorstendom is niet groot, regenachtig en nogal duur, maar dat geeft niet: het vlaggetje is binnen!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Verona»

Verona - Garda - Bolzano (15)

08 Juni 2017 | Slovenië | Italië | Laatste Aanpassing 08 Juni 2017

  • Castelvecchio
  • Sirmione

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking