Reisverhaal «Vientiane»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Laos | 0 Reacties 02 September 2011 - Laatste Aanpassing 05 September 2011

 Toen we met de minibus in Vientiane aankwamen zagen we –na anderhalve week- het eerste verkeerslicht in Laos. In de hoofdstad van Laos bezochten we het nationaal symbool de Pha That Luang dat op de bankbiljetten prijkt. Eén van de blikvangers is ook het Patuxai, een namaak Arc de Triomphe  dat neergepoot werd met het beton dat ze voor de aanleg van de luchthaven hadden gekregen. Mooi van ver maar er is nog wat werk aan. Ook werden we weer aangeklampt om op de foto te staan met enkele Lao. Niet omdat Blokken ook in Laos in grote getale wordt bekeken maar omdat farangs (of bleekhuiden) hier rariteiten zijn, vooral de blondharigen. Een bleke huid hebben is hier erg hip waardoor sommigen zich dan ook overmatig wit bepoederen en je kan zowaar douchegel voor een blekere huid kopen.   

Vientiane werd ook ons eindstation van een 12-daagse intermezzo in Laos. We onthouden zeker de lange maar prachtige boottocht op de Mekong, de vriendelijke Lao, het aangename Luang Prabang, het tuben in Vang Vieng, de staat van de wegeninfrastructuur, de geboorte van Diederiks petekind Matse, een land met prachtige natuur dat de laatste jaren toeristisch enorm geëvolueerd is. De horrorverhalen over Laos zijn niet (meer) waar!

Twintig kilometer ten zuiden van Vientiane staken we de grens over. De grensovergang ging zeer vlot: exitstempel in Laos, via de Friendshipbrug over de Mekong en dan nieuw visum in Thailand. We mogen dus opnieuw 15 dagen in Thailand verblijven. Halverwege de brug wordt er ook gewisseld van rijstrook aangezien er in Laos rechts en in Thailand links wordt gereden.

We besloten om meteen door te reizen en na enkele overstappen kwamen we ’s avonds aan in Khorat en gingen op zoek naar een hotel. En het werd een beleving! Je moest opletten waar je je voeten zette voor de ontelbare kakkerlakken, enkele ratten kruisten ons pad en we hadden toen al bijna 12u niets meer gegeten. In het “dure” (1O€) hotel waar we eerst gingen een kamer nemen waren we sneller terug uit de kamer dan er in, toen we zelfs een kakkerlak onder het bed zagen lopen! In het goedkope hotel (€7) waar we dan maar verbleven, bleef het voorlopig bij, jawel, een gekko, wat mieren en twee mini-kakkerlakjes die als verstekeling aan boord van onze rugzak waren gegaan. Hun lot was triest.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Vientiane»

Vientiane (5)

02 September 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Laos | Laatste Aanpassing 02 September 2011

  • Visser in de Mekong
  • Buddha Park
  • Patuxai
  • Pha That Luang

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking