Reisverhaal «Kia ora»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Nieuw Zeeland | 1 Reacties 14 Maart 2012 - Laatste Aanpassing 14 Maart 2012

Aotearoa, Maori voor land van de lange witte wolk, blijft ons verwennen. In Kaikoura stond whalewatching ons programma. We hoefden niet eens zolang te wachten om drie spermwhales (vertaling, iemand?) te zien vanuit onze boot. Deze beesten zijn echt gigantisch, en dan konden we ze nog niet eens helemaal zien. Je beseft pas hoe groot ze echt zijn wanneer ze de grote diepte induiken op zoek naar voedsel, en ondertussen hun staart in vol ornaat showen aan toeschouwers. Enkele Hectordolfijntjes lieten zich nog van dichtbij bewonderen, en het blijft jammer dat we via deze blog geen geuren kunnen meegeven, want de fijne visgeur die de talrijke pelsrobben verspreidden, kunnen we moeilijk een subtiel aroma noemen.

De volgende boot die we namen was om de Cook Street over te steken, en zo lieten we het Zuidereiland definitief achter ons. Zij het niet zonder nog een laatste blik te werpen op de Marlborough Sounds van op de ooit Corsicaanse ferry.

In Wellington, Wellie voor de vrienden, was het vooral het Te Papa museum dat ons urenlang bezighield. Ervaren hoe een huis voelt wanneer een aardbeving alles door elkaar schudt, een gigantische reuzeninktvis op sterk water, Maori-meetinghouses, allerlei opgezette beesten… Een kat zou er haar jongen niet meer in terugvinden, maar het zoeken ernaartoe is allerminst onaangenaam.

Niet zonder trots kunnen we zeggen: “We did it! We walked the Tongariro Alpine Crossing.” Wij gaan er niet over discussiëren, maar naar lokale maatstaven is het de mooiste dagtrektocht ter wereld. Twintig kilometer, en vooral duizend hoogtemeters moesten door ons overwonnen worden. We wandelden, we bleven wandelen, we klauterden, we deden trappen, we bewonderden ondertussen de legendarische Mount Doom uit the Lord of the Rings, we wandelden verder, we roken en zagen de zwavelmeren, we wandelden, we gleden sneller naar beneden in het vulkanische stof dan we naar boven hadden kunnen wandelen, we vielen allebei pardoes op ons derrière, we wandelden nog wat verder, we bleven wandelen en we wandelden deze legendarische wandeling uit. 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Picton»

Kia ora (15)

14 Maart 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 14 Maart 2012

  • Emerald Lakes
  • Regenboog over Wellington
  • Mount Doom
  • NZ's parlement

 

Plaats een Reactie

anje van waes dikke proficiat tante !!!! Geplaatst op 15 Maart 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking