Reisverhaal «Pinguïnparade»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Nieuw Zeeland | 0 Reacties 23 Februari 2012 - Laatste Aanpassing 24 Februari 2012

Daarvoor zijn we naar Nieuw-Zeeland gekomen! In de omgeving van Mount Cook werden we verwend met prachtige panorama’s. Het begon met twee schitterende meren: gelukkig is het blauw van Lake Tekapo en Lake Pukaki op de foto’s niet zo blauw als in het echt, want jullie zouden ons beschuldigen van Photoshopperij. In het nationale park rond Mount Cook deden we onze wandelschoenen aan (dat zijn ook de enige schoenen die we meehebben J ) en we trokken de natuur in. Het werden lange wandelingen, maar we zagen besneeuwde toppen, drijvende ijsschotsen, gletsjers en andere fantastische uitzichten.

Waarvoor we niet naar Nieuw-Zeeland zijn gekomen, maar wat je er hier blijkbaar moet bijnemen is het wisselvallige weer. De eerste dagen hadden we nog blauwe hemels en zonneschijn, maar donderdag was ons geluk op: we werden gewekt door de regen op het dak van ons spaceship en het water is de hele dag, zonder één onderbreking, met bakken uit de hemel blijven vallen. Er zijn dagen waarop je hoopt dat een ruimteschip iets groter zou zijn, want we zijn de hele dag niet uit de auto kunnen komen. Gelukkig was de batterij van de laptop opgeladen, en konden we genieten van de laatste vier uren van the Lord of the Rings.

Gelukkig waren we de dagen ervoor flink verwend qua fauna. Bij Oamaru zagen we ’s avonds geeloogpinguïns de zee uit strompelen om dan op hun onnavolgbare wijze verder de heuvel op te waggelen. De dag erop in Dunedin lagen de zeehonden op de rotsen te zonnen, waren er opnieuw pinguïns en kwam zelfs een zeeleeuw voor onze neus het strand opgekropen. Best indrukwekkend, zo’n kolos van meer dan 300kg. Ze liggen op het strand, vaak wat ingegraven in het zand. Je kan ze vrij dicht benaderen maar als je te dicht komt, richten ze zich op, brullen ze en dan maak je je maar beter snel uit de voeten.

Ondertussen gaat onze reis rustig verder, vandaag zitten we reeds aan dag 207, wat gaat de tijd toch snel. Tot de volgende!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Mount Cook»

Pinguïnparade (19)

23 Februari 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 23 Februari 2012

  • Lake Pukaki
  • Mount Cook
  • Zicht vanuit de plaatselijke kerk... met zo'n uitz
  • Sir Edmond Hillary (de eerste op de Mount Everest)

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking