Reisverhaal «Ready for take off»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Nieuw Zeeland | 0 Reacties 17 Februari 2012 - Laatste Aanpassing 17 Februari 2012

We hadden onze ontvangst in Nieuw-Zeeland toch anders verwacht. Hoewel de grensformaliteiten zeer vlot waren verlopen, was onze verrassing groot toen de shuttlebus ons daarna recht naar de gevangenis bracht. In cel 25 van de oude vrouwengevangenis zouden we de volgende twee nachten moeten verblijven… Gelukkig werden we overdag vrijgelaten om de stad te bezoeken. Ook daar werden we op een minder aangename manier verrast: een jaar na de aardbeving in Christchurch was een groot stuk van het centrum nog steeds een no-go zone. Ongelooflijk welke schade er aan de gebouwen is!  Een vriendelijke local wees ons op een tiental grote gebouwen die binnenkort tegen de vlakte zullen gaan omdat ze fundamentele schade opliepen. Dat verklaart ook waarom we zo moeilijk een slaapplaats vonden in de stad: niet Valentijn, maar wel het feit dat bijna alle centrale hotels ofwel werden afgebroken ofwel werden ontruimd… Wij zijn niet rap sprakeloos, maar hier wisten we echt niet meer wat zeggen.

De botanische tuinen en het museum konden we gelukkig wel bezoeken. Daarna was het tijd om ons nieuw vervoersmiddel op te pikken. Wij zijn nu officieel niet langer toeristen, zelfs geen reizigers maar wel astronauten. De eerste missie van ons spaceship bracht ons naar de Banks Peninsula. Een uitgedoofde vulkaan, met prachtige baaien liet ons al watertanden voor wat we hier nog allemaal te zien zullen krijgen. Het weer zit voorlopig ook nog heel goed mee, we hopen dat het zo zal blijven. Na vier maanden zon in Azië, meer dan twee maanden zomer in Australië slaagt Vanessa (aka astronaut 2) er in om na één dag Nieuw-Zeeland opnieuw te verbranden. Het gevolg van een bleekscheethuid en een dunne ozonlaag, dixit Diederik (aka astronaut 1).

Nu de lancering van ons automatisch ruimteschip goed is verlopen, zetten we koers naar Mount Cook.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Christchurch»

Ready for take off (10)

17 Februari 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 17 Februari 2012

  • Christchurch, één jaar na de aardbeving...
  • de baai van Akaroa

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking