Reisverhaal «Van de hemel naar de hel!»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Nieuw Zeeland | 0 Reacties 19 Maart 2012 - Laatste Aanpassing 19 Maart 2012

Ons avontuur in Nieuw-Zeeland begint aan zijn eindfase. Taupo mag dan al het grootste meer van Nieuw-Zeeland hebben, wij waren er met een missie. Aangezien het aantal dagen als twintiger voor ons ongenadig smelt als sneeuw voor de zon, werd het tijd voor het aanvullen van ons ‘to do-lijstje van zaken voor je dertig wordt’. We gingen er gaan skydiven!  

Met een limousine werden we opgepikt want als je het doet, doe het dan tenminste in stijl. Na een introductievideo trokken we onze overals aan,kregen ons materiaal en de nodige instructies van de springpartner. Voor je het wist zat je in een klein, roze vliegtuigje naar buiten te kijken maar echt rustig genieten zat er niet in. De spanning stijgt, zeker als het luik op 12000 voet open gaat… Gelukkig krijg je niet veel tijd om na te denken, en hop daar ga je dan. Je valt aan een snelheid van meer dan 200km/u, recht door de wolken, onbeschrijflijk…  tot plots na 45 seconden vrije val het valscherm gelukkig opengaat. Oef, en dan is het ongelooflijk genietend van het uitzicht, met een zachte landing als afsluiter. Op de grond vloeit de adrenaline nog door je lijf, wat een schitterende ervaring!

We hangen daarna nog enkele dagen rond in Taupo, picknicken bij het meer, enkele watervallen bezoeken, en alles met een grote glimlach door het skydiven maar ook door de nieuwe telg bij de familie Coppens.

En toen ging het op weg naar Rotorua, een mysterieuze plek op deze aarde. Het ligt in een gebied met veel geothermische activiteit: geisers spuiten er hun damp de lucht in, stoom komt overal uit de grond gekropen tot zelfs uit riooldeksels, overal hoor je het pruttelen, zie je rookpluimen en ontwaar je een aroma van rotte eieren. Het voelt aan alsof je aan de poort van de hel staat…

Donderdag moeten we onze auto inleveren. Het rijden op de Nieuw-Zeelandse wegen is erg rustig, geen autostrades maar gewone secundaire wegen, hier en daar in steenslag maar steeds met een ongelooflijk uitzicht. Het links rijden is na al die maanden niet meer dan normaal enkel de one-lane-bridges (bruggen met slechts één rijstrook, soms honderden meters lang, waar je voorrang moet geven aan die tegenligger die je nauwelijks in de verte ziet of zelfs eens aan een trein (!)) en ook de meest onbegrijpelijke voorrangsregel ter wereld. In het Belgisch verkeer zou het er op neerkomen dat als je rechts wil afslaan, je voorrang moet geven aan de tegenligger die links voor hem wil afslaan, dus in dezelfde straat als jezelf. Zondag wordt de regel afgeschaft maar we hebben er toch nog mogen van meegenieten…

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Taupo»

Van de hemel naar de hel! (17)

19 Maart 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 19 Maart 2012

  • Crocket

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking