Reisverhaal «Zandsculpturenfestival»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Peru | 0 Reacties 03 Juli 2012 - Laatste Aanpassing 03 Juli 2012

Voor we Peru verlieten maakten we nog drie stops. De steden Trujillo en Chiclayo stonden in het teken van oude pre-Inca beschavingen. Bij de talrijke sites rond Trujillo had je soms wel heel wat verbeelding nodig om voorbij de muren van gesmolten modder te zien hoe het ooit moet geweest zijn. Gelukkig waren er ook af en toe prachtige stukken ongeschonden van onder het zand gehaald. Archeologen hebben hier in ieder geval nog voor vele jaren werkzekerheid. In de namiddag bracht de uitgebreide site van Chan Chan meer verfijnde details. De volledige adobe structuur lijkt wat op zandsculpturen. Alleen mag het niet regenen, en dat doet het hier ook bijna nooit. De laatste goede regenbui was in 1998, wist de gids nog goed. En de keer daarvoor was ook al weer van 1983 geleden…

In de omgeving van Chiclayo namen we een klein stadsbusje naar de graftombes van Sipan. Daar vond men bij opgravingen de ongeschonden graven van enkele belangrijke heren van weleer terug. Ze lagen daar uiteraard niet alleen: ze hadden indrukwekkende, vaak gouden, grafgiften meegekregen, maar voor de gelegenheid hadden ze ook hun volledige familie en personeel, tot de hond toe met zich laten meebegraven…  Het half uurtje dat we moesten wachten om de bus terug te nemen, maakte een kolonie zandvliegen erg gelukkig… wij waren echter heel wat minder opgetogen over de tientallen jeukende bulten die we achteraf overal op onze benen vonden. Ze niet openkrabben bleek een bovenmenselijke opgave.

Máncora was de laatste Peruviaanse stop, en het was er eentje waar we van genoten. Zon, zee, een prachtig zandstrand, en groot festiviteiten voor San Pedro… Wat heeft een mens meer nodig? 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Mancora»

Zandsculpturenfestival (15)

03 Juli 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Peru | Laatste Aanpassing 03 Juli 2012

  • Naar het schijnt de voorloper van het kersenpitkus
  • Máncora

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking