Reisverhaal «Sint-Petersburg»

From Russia with love | Rusland | 0 Reacties 29 Juli 2015 - Laatste Aanpassing 29 Juli 2015

We zetten onze communistische tour verder. Vorig jaar China, nu Rusland, al zijn ze hier na de val van de Muur wel weer van idee veranderd. Sommige mensen omschrijven de Russen als nors. Wij vinden ze gewoon heerlijk to the point, geen woord teveel. Voor koetjes en kalfjes hoef je ze niet te storen, maar als je iets vraagt, zullen ze je altijd helpen.

Starten deden we in het mooie Sint-Petersburg. Grandeur in overvloed, en aan musea ook geen gebrek. Het meest gekende museum is ongetwijfeld het Hermitage. We zijn er nog steeds niet uit of je het moet bezoeken voor zijn indrukwekkende collectie of toch meer voor het schitterende decor. Zelfs zonder de schilderijen van Rubens, da Vinci, Rembrandt, Caravaggio etc. zou je in het gebouw een paar uur kunnen verdwalen en genieten.

Veel reizen heeft ons geleerd dat als er ergens een lange rij staat voor tickets, dat dat meestal ook de rij is waar je zelf moet wachten om binnen te raken. Hier was de situatie enigszins anders: de lange rij bleek voor Russen te zijn die aan een verminderd tarief binnen mogen. Onwetende toeristen zie je er ook hier en daar tussen aanschuiven. Wij gebruikten gewoon een ticketautomaat en gingen met een grote smile en het duurste ticket zeer snel binnen. Oke, we hadden ook voorgestoken in de rij voor de automaat J

Sint-Petersburg, in vroegere tijden ook gekend als Leningrad, noemt zichzelf ook de hoofdstad van de fonteinen. Vermoedelijk heeft het Peterhof daar iets mee te maken. Het paleis van Peter de Grote wordt omringd door schitterende tuinen en imposante fonteinen. Peter kon zelfs bijna zonder buiten te komen rechtstreeks uit zijn paleis de Finse Golf opvaren.

Op zondag namen we de metro naar het centrum om van op een bootje nog eens te kunnen nagenieten van de stad. Het viel ons meteen op dat er voor een zondag wel erg veel volk in de metro was en dat er opvallend veel mensen T-shirts met marineprint droegen. Toeval bestaat natuurlijk maar onbewust moet Vanessa dit aangevoeld hebben, want ook zij liep die dag rond in weliswaar grijze marinestreepjes. Altijd geweten dat er goede Russen aan ons verloren zijn gegaan… Nu, in elk geval, het bleek marinedag te zijn in Rusland, en aangezien Sint-Petersburg aan de zee ligt, werd dat daar uitgebreid gevierd. Veel militaire show, veel echte mariniers in volledig uniform, maar de vele imitatie-mariniers dreven het YMCA-gehalte van het gebeuren serieus de hoogte in.

Maandagmorgen was het tijd om onze valiezen te pakken, en voor een viertal uur te genieten van het landschap op de hogesnelheidstrein naar Moskou.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «St Petersburg»

Sint-Petersburg (19)

29 Juli 2015 | From Russia with love | Rusland | Laatste Aanpassing 29 Juli 2015

  • Imposante trappen

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking