Reisverhaal «sLOVEnië»

Slovenië | Slovenië | 0 Reacties 02 Juni 2017 - Laatste Aanpassing 02 Juni 2017

sLOVEnië, maar onbekend en onbemind. Onze eerste stop was Bled, gelegen aan een supermooi meer. Wandelen, genieten van de omgeving en voor de liefhebbers bootje varen en allerlei watersporten. Abe insmeren met zonnecrème is ook hilarisch: het witte spul trekt niet goed in zijn babyvelletje, zeker niet in zijn gezicht. Hilariteit voor de mama en papa. Voor het ventje zelf is het hopen dat het er af is voor hij naar de kleuterschool gaat.

Tweede stop was de hoofdstad Ljubljana. Ons hotel was ditmaal een “appartement”: iets te ver gelegen van de stad maar wel in een prachtig gebouw met heel veel grandeur. De hoofdstad zelf is niet wereldschokkend, maar best wel charmant. Er zijn natuurlijk weinig lelijke plekken als het zonnetje zo volop schijnt.

Afsluiten in Slovenië deden we in Piran, maar niet voor we een van de grootste grottencomplexen van Europa hadden bezocht. Een spectaculaire rit in een open treintje dat ons in 10 minuten ondergronds naar de meest interessante plekken bracht. Fris, met een constante temperatuur van 10°C. De mooiste grotten die Abe ooit al in zijn leven had kunnen zien, was hij tijdens de tocht van 2uur even wakker geworden in zijn knusse draagdoek.

Piran zelf ligt aan de zee, en ons luxueus hotel lag in een mooie rustige baai. Het ontbrak er ons aan niets maar aangezien we onze terugreis iets trager willen ondernemen, zijn we toch maar vertrokken richting Italië, ook bepaald geen straf.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Ljubljana»

Slovenië (25)

03 Juni 2017 | Slovenië | Slovenië | Laatste Aanpassing 03 Juni 2017

  • Piran
  • Ljubljana

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking