Reisverhaal «Madrid, tien jaar later»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Spanje | 1 Reacties 31 Juli 2012 - Laatste Aanpassing 31 Juli 2012

“U heeft een standaard kamer geboekt, maar we hebben u een upgrade gegeven naar een superior kamer”, ons verblijf in Madrid had slechter kunnen beginnen. Voor de geïnteresseerden: onze vlucht met Iberia, niet de luchtvaartmaatschappij met de beste reputatie, verliep ook voortreffelijk. Om ons bezig te houden moesten we het stellen met één centrale flatscreen, een film uit de jaren 80 en wel erg veel sneeuw in het beeld, maar gelukkig was het eten lekker en vooral ook de wijn. Bovendien kwam onze bagage vrijwel samen met ons aan in Madrid, dus je hoort ons niet klagen.

De paspoortcontrole was echt een lachertje. Geen lange wachtrijen meer, geen belachelijke vragenlijstjes meer invullen, de man keek zelfs amper naar ons paspoort en een stempel kon er ook niet van af. In de toiletten van de luchthaven was het erg vreemd om het toiletpapier gewoon door te sjassen en niet in het vuilbakje ernaast te dumpen. Rare jongens, die Europeanen. En wat zijn ook de eurobiljetten belachelijk kleine briefjes.    

Madrid blijft voor ons speciaal. We bezochten het tien jaar geleden al eens op een drieweekse rondreis in Spanje. Enkel een tentje en rugzakken hadden we toen mee, geen enkele reisgids, amper een plannetje en het Spaans was ons onbekend. Maar misschien bouwden we toen wel de eerste fundamenten van deze lange wereldreis.

Naast de jetlag wat verwerken en ons voorbereiden op de thuiskomst deden we natuurlijk ook wel wat in de stad. Even langs de belangrijkste bezienswaardigheden wandelen, nog eens naar het Prado, chillen in het Retiropark,..  We maakten ook nog een daguitstap (tja, we blijven reizigers) naar El Escorial, het paleizenklooster van Filips II. Trouwens vreemd ook dat er hier gestopt wordt voor voetgangers aan het zebrapad, dáár dienen ze dus voor. Rare jongens, die Madrilenen.

Madrid, een oude liefde die niet roest. En dan begint het besef te komen dat we naar huis mogen, of is het moeten? We gaan alleszins eerst genieten van de thuiskomst, het weerzien met familie, oude bekenden en vooral ook met de twee nieuwe telgen in onze familie die we eindelijk ook zullen kunnen ontmoeten. Het is mooi geweest, heel mooi zelfs, we hebben enorm veel gezien en beleefd, zijn ontzettend blij dat we onze kans gegrepen hebben, maar er valt nog zoveel te ontdekken. Wie weet, misschien ooit nog eens… 

We besluiten met de wijze woorden van Confucius: "Het is beter een mijl te reizen dan duizend boeken te lezen.".

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «madrid»

Madrid, tien jaar later (7)

31 Juli 2012 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Spanje | Laatste Aanpassing 31 Juli 2012

  • Koninklijk paleis
  • El Escorial
  • Plaza Mayor

 

Plaats een Reactie

Ellen en Bjorn Sabaidee...Nu even niet...voor de komende jaren...maar wie weet? Eenmaal je ervan hebt geproefd :-) Geniet van het weerzien met familie en vrienden, van de gekke uitstapjes in de supermarkt, het zelf koken, de sofa mét dekentje op schoot, de stilte op bussen en treins, het stoppen van auto's voor het zebrapad, het genieten van structuur in het dagelijks leven...wat we al vlug sleur zullen noemen. Het uitzoeken van duizenden foto's, het wassen van jullie 2 broeken en 3 tshirts en het leeghalen van wat ooit jullie draagbaar-achterop-huis was. Misschien zal 't niet altijd even gemakkelijk zijn maar vanaf nu hebben vele liedjes, gerechten, plaatsen, woorden, blikken een eigen verhaal...iets om nooit meer te vergeten :-) tot Ciao , groetjes ellen en bjorn, nog steeds wakker na 4 a 5 uur slaap. Jetlag of gewoon de zin om te beginnen met een nieuw onderdeeltje van de reis van ons leven. Part 2: terug thuis Geplaatst op 31 Juli 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking