Reisverhaal «Rumble in the jungle»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Thailand | 1 Reacties 05 September 2011 - Laatste Aanpassing 05 September 2011

 Het daglicht wierp een andere licht op Khorat. We gingen op bezoek in Phimai waar het grootste Khmercomplex van Thailand staat. Het zou de blauwdruk zijn van Angkor Wat in Cambodja dat we binnenkort zullen bezoeken.  Een mooi complex waar een grote slang ons even deed opschrikken.

De volgende twee dagen stonden in het teken van de natuur. In het nationale park Khao Yai deden we anderhalve dag een tour. De eerste namiddag mochten we op bezoek in een vleermuizengrot, zwommen we in het heldere water van een plaatselijke bron en zagen we de massale uittocht van twee miljoen vleermuizen op zoek naar hun avondeten.

De volgende dag vroeg uit de veren. Voor we de jungle introkken kregen we elk een paar sokken aangereikt. Niet geheel esthetisch verantwoord maar wel erg doeltreffend tegen de alomtegenwoordige bloedzuigers. Met onze tirolersokken aan zagen we heel wat wilde beesten als neushoornvogels, gibbons, makaken, spinnen, slangen, schorpioenen,etc. Kortom, alles wat je liever niet in je hotelkamer aantreft. Na de trektocht gingen we ook nog op zoek naar wilde olifanten maar behalve dat we beroofd werden door een groepje apen leverde de zoektocht niet veel op. We hoorden ze wel, maar zagen ze niet. Een zeer geslaagde en leerrijke dag!

We ruilden de echte jungle opnieuw in voor de stadsjungle van Bangkok. We bezochten de enorme weekendmarkt en knepen een oogje dicht in de Patpong wijk waar fijne vleeswaren worden aangeprezen. Het is trouwens opletten geblazen aangezien mannen zich vaak als vrouw uitdossen. Zo hadden we ook eens een mooie stewardess op onze bus. Bij nader inzien wees haar adamsappel toch meer in de richting van een steward…
Een prachtig uitzicht vanop ons dakzwembad rondde ons tweede bezoek aan de hoofdstad af. 

Na al het harde labeur van de voorbije week hadden we dringend nood aan wat vakantie. We kozen voor Ko Samet, een eilandje ten zuiden van Bangkok. Tussen de palmbomen en de witte zandstranden laden we even de batterijen terug op.   

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Pak Chong»

Rumble in the jungle (15)

05 September 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Thailand | Laatste Aanpassing 05 September 2011

  • Whip snake
  • Uittocht van de vleermuizen
  • Green viper snake
  • Schorpioen

 

Plaats een Reactie

Bo jullie schrijfstijl blijft grappig! Een streepje humor in de vroege ochtend, het maakt me toch beetje goedgeluimd, ondanks een licht ochtendhumeurtje ;) Dit stukje van jullie reis, leek me echt leuk! Geplaatst op 05 September 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking