Reisverhaal «Start to sandsurf»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Vietnam | 1 Reacties 18 Oktober 2011 - Laatste Aanpassing 18 Oktober 2011

Na de drukte van Saigon namen we de bus naar de stranden van Mui Ne. De voorspelde busrit van vier uur bleek er zes te zijn. Mui Ne is naast zijn paradijselijk strand gekend voor zijn zandduinen. We huurden een fiets en reden met lichte zeebries langs de kust van de Zuid-Chinese zee. De rode duinen van Mui Ne lijken zo uit de Sahara geplukt. Eén van de attracties is ook het sandsurfing. Men huurt hierbij een stuk plastic van de lokale jeugd en sliert gezwind de duin af. Vanessa moet haar techniek nog wat op punt stellen, want haar staartbeen is het avontuur twee dagen later helemaal nog niet vergeten...  

Na  ’s morgens wat te kuieren over het strand, namen we een minibus naar Da Lat, een stadje in de bergen. De rit was echt niet om over naar huis te schrijven, maar we doen het toch. De chauffeur had een ongelooflijke haast en raasde over de wegen. Daarbij bleek de staat van het wegdek nogal bumpy te zijn, en de staat van de vering van het busje onbestaand,  waardoor we regelmatig in het ijle zweefden boven onze zetels. Alsof de boze staartbeengoden ermee gemoeid waren… Vier uur stevig vasthouden was de boodschap.

Da Lat is de honeymoon city van Vietnam. Pasgetrouwde koppeltjes komen hier rond het meer en de vallei  wat romantische doen. 1500m hoog in de bergen is het volgens de locals een soort Siberisch stukje Vietnam: 25° overdag en ’s avonds rond de 20°. Voor ons een aangename afwisseling na twee maanden vochtige hitte, voor de spleetogen het sein om hier met jas, en soms zelfs muts en sjaal rond te lopen!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Mui Ne»

Start to sandsurf (10)

18 Oktober 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Vietnam | Laatste Aanpassing 18 Oktober 2011

  • Crazy House met een vleugje Gaudi
  • Let it snow!
  • Da Lat Meer met namaakeiffeltoren op de achtergron

 

Plaats een Reactie

Astrid Dat romantisch doen, da's echt iets voor Diederik hé... :-D Geplaatst op 27 Oktober 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking