Reisverhaal «Van Nha Trang naar Hoi An»

reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Vietnam | 0 Reacties 21 Oktober 2011 - Laatste Aanpassing 21 Oktober 2011

Hoewel we al lang op reis zijn, hadden we het nog nooit gedaan. We hadden al verhalen gehoord over de wilde nachten. Het feit dat je zelfs geen hotelkamer nodig hebt, sprak ons wel aan, maar in het donker, met vreemde mensen erbij en  het gebrek aan nachtrust schrikten ons dan weer af… Tussen Nha Trang en Hoi An, moesten we het wel doen: een nachtelijke slaapbus nemen. 

Er bereiken ons geruchten dat sommige mensen denken dat wij enkel aan het strand liggen op deze reis. In Nha Trang was dat ook zeer verleidelijk: een uitnodigend strand in een stad waar de Novotels en de Sheratons ijveren om de hoogste te hebben. Maar we deden ook nog andere dingen: we maakten een wandeling naar de nabije Champatorens en we vernieuwden een deel van onze garderobe: voor 20 euro kochten we zes nieuwe T-shirts: bijna goedkoper dan de was laten doen.

Vanuit Hoi An bezochten we de werelderfgoedsite van My Son: eeuwenoude bakstenen tempels omgeven met heel wat (bouw)mysterie. Hoi An zelf is een heel mooi stadje, dat ’s avonds prachtig verlicht wordt met lampionnen. Wie zijde, op maat gemaakte schoenen of een nieuwe pak nodig heeft, is hier aan het goede adres: het krioelt hier van de kleermakers en bovendien kan je alles zonder veel moeite –maar met wat dollars –  naar huis laten versturen. Helaas hebben we in Nha Trang al zoveel uitgegeven aan kledij…

Zondag zitten we alweer op de bus om de afstand naar Hue te overbruggen. Zal het opnieuw een lange soundtrack worden van gesnurk, gerochel en gezang van de chauffeur? We kijken er al naar uit!

 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Hoi An»

Van Nha Trang naar Hoi An (9)

21 Oktober 2011 | reis rond de wereld in ca. 365 dagen | Vietnam | Laatste Aanpassing 21 Oktober 2011

  • Vanishnu :-)
  • Nha Trang
  • Linga: Shiva, Brahma en Vishnu

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking