Reisverhaal «3 Suisses»

3 Suisses | Zwitserland | 0 Reacties 13 Januari 2018 - Laatste Aanpassing 13 Januari 2018

We kunnen nooit meer terugkomen naar Zwitserland. Jammer eigenlijk, want het is hier best mooi. Niet dat we ook niet meer terug naar hier mogen komen. Het probleem is gewoon: zo’n mooi weer dat we hier deze week hebben gehad! Horrorverhalen over huwelijksreizen waarin geen berg te zien was door de regen… en wij maar genieten van prachtige uitzichten in een zonovergoten landschap.

Overal waar wij komen, is er wel iets te doen. In Bazel, onze eerste halte in Zwitserland, vierden ze hun jaarlijkse kermis. Naar het schijnt doen ze dat al meer dan 500 jaar. Overal kraampjes en veel gezelligheid en heissi marroni (kastanjes). Blijkbaar ook gewonden toen een rem van een van de attracties niet functioneerde, maar daar hebben we gelukkig niets van gemerkt. Abe kan ondertussen zitten, maar is nog te klein om ook echt op de kermis te zitten.

Lausanne, Genève, Montreux,… Er zijn hier echte parels te ontdekken. Je moet hier vaak wel erg diep in de buidel tasten om voldoende Zwitserse franken op te diepen, maar gelukkig zijn de berg- en meergezichten onbetaalbaar.

Bern is de stad van de beren. Toen ik er een aantal jaren geleden was met een uitwisseling van school, bleken de beestjes in winterslaapmodus. Nu zagen we wel drie beren (geen broodjes smeren). Leven in gevangenschap is voor een beer waarschijnlijk niet ideaal, maar hun optrekje aan de oevers van de Aare zag er toch niet echt slecht uit.
Nog een dagje Zurich en een dagje Luzern hadden we op ons programma vooraleer terug naar huis te rijden. De lange autorit deed misschien een beetje pijn, maar was de leuke week ertussenuit echt waard!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Lausanne»

3 Suisses (32)

05 November 2017 | 3 Suisses | Zwitserland | Laatste Aanpassing 05 November 2017

  • Basel
  • Charlie Chaplin

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking