Reisverhaal «@ Bariloche»

Zuid-Amerika | Argentinië | 1 Reacties 01 Oktober 2013 - Laatste Aanpassing 01 Oktober 2013

Na een busritje van twee en half uur ben ik Bariloche aangekomen. Eens ik terug thuis ben, ga ik Silvia & co in het verre Vlamertinge als mijn buren beschouwen denk ik ;-) Na vorige mijn vorige ervaringen heb ik ervoor gekozen om de bus naar de hostel te nemen :-) Ideaal, binnen de 15min. was ik er al en nog zo fris als een hoentje! :-) Ik logeer in Penthouse 1004 (www.penthouse1004.com.ar), ja ja op de 10e verdieping én met een prachtig uitzicht op deels de stad maar voornamelijk op het meer en de bergen, wauw! Er zijn vele gezamenlijke ruimtes, een propere keuken, nette badkamers én een tof balkon, ook de dorm is ruim en met een echt bed, wat een verademing! Voorlopig ben ik nog de enige in de dorm maar dat vind ik absoluut niet erg, dat is al minder kans op een snurker :-)

Ik ga vandaag vooral rustig uitzoeken wat ik hier zou kunnen en willen doen. Ik ga ook nog eens proberen om ergens dollars te kopen, het einde van mijn eerste reismaand is in zicht en dus ook het einde van mijn budget. Als ik geen dollars vind, zal het een stuk duurder reizen in Argentinië zijn (dubbele wisselkoers, weet je nog). Maar als het mij hier niet lukt, zal het mij waarschijnlijk wel in Chili lukken dus op zich niet zo 'n groot probleem gezien dat mijn volgende bestemming wordt. Eens in Noord Chili ga ik terug naar Argentinië.

Vandaag kreeg ik een mailtje van het Tanga Tanga team (blog) met de vraag of ze een foto van de gletsjer Perito Moreno mochten gebruiken om in de spotlight van september te plaatsen als 'picture of the month'. Geen idee wat het inhoud maar ik voel mij wel vereerd :-)

Ik krijg regelmatig de vraag of het wel goed met mij gaat en of ik mij niet alleen voel. Ik kan jullie vertellen dat het heel goed met mij gaat en ik zelfs niet de kans heb om mij alleen te voelen. Bijna iedereen reist alleen, dat maakt dat iedereen erg sociaal is en wanneer je samen iets wil doen, is dat eigenlijk nooit een probleem. Zowel om samen te koken, te gaan eten, een pintje te gaan drinken als om uitstappen te doen, er is altijd wel iemand 'in' om mee te doen, zelfs als mensen naar de supermarkt gaan, vragen ze vaak of je mee wil lopen. Dus 'no worries' en dan nog, af en toe kies ik er bewust voor om even alleen te zijn. Ik geniet van het reizen, de vrijheid en de massa's tijd. Ik heb het gevoel om eindelijk wat tijd te hebben om bewust met het verlies van onze papa bezig te zijn. Ik zie en beleef mooie dingen: overweldigende natuur, wildlife, ik ontmoet boeiende mensen, ... Ik geniet vooral! :-)

Enkele weetjes:

* het went om bijna iedere nacht met andere mensen en in een ander bed te slape

* het went om iedereen zijn was overal te zien liggen/hangen, ik zag nog nooit zoveel verschillende onderbroeken om zo 'n korte tijd (gelukkig hangen ze meestal gewoon te drogen) :-)

* het is niet simpel om met weinig basisproducten iets lekkers en gezond te koken

* net daarom koop ik regelmatig mijn avondeten op de markt :-)

* ik heb de indruk dat het 'reizigers-taaltje' een taal apart is... als we elkaar maar begrijpen :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bariloche»

Bariloche (98)

05 Oktober 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 03 Oktober 2013

  • Bariloche
  • Bariloche
  • Parque Nacional Nahuel Huapi - Cerro Tronador
  • Bariloche

 

Plaats een Reactie

Marian "Ik kan jullie vertellen dat het heel goed met mij gaat en ik zelfs niet de kans heb om mij alleen te voelen." HOE SUPER IS DAT???!!! You Rock Baby! ;-) Geplaatst op 03 Oktober 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking