Reisverhaal «Almost back to Belgium»

Zuid-Amerika | Argentinië | 0 Reacties 22 December 2014 - Laatste Aanpassing 22 December 2014

En dan ga je ineens na 16 maanden of 482 dagen reizen weer huiswaarts... . Een vreemd gevoel? Je mag gerust zijn! :-)

Mijn persoonlijke beleving van mijn reis schreef ik al eerder op mijn blog maar mensen vragen mij ook vaak naar de 'highlights' van een land. Ik weet dan nooit goed wat te zeggen, gewoon omdat dit heel persoonlijk is, de indruk die een land/plaats nalaat is gekleurd, afhankelijk van de locals/reizigers die ik ontmoette, de gesprekken die we voerden of de feestjes, herinneringen die het oproept van vorige reizen en/of personen, het weer, de sfeer in de hostel, mijn gemoed, ... . Maar goed, ik doe mijn best om toch wat objectieve :-) 'must-do's' op te lijsten:

* Paraguay: carnaval in Encarnación

* Argentina: dieren spotten in Puerto Madryn, cultuur & party in Salta, hiken in El Chaltén

* Chile: de vulkaan Villarrica beklimmen, cultuur in Valparaiso, natuur in San Pedro de Atacama

* Bolivia: het nevelwoud in Samaipata verkennen, cultuur & party in Sucre, van Noord naar Zuid hiken op Isla del Sol (Titicacameer), natuur in Salar de Uyuni

* Perú: Machu Picchu & Wyana Picchu ontdekken, cultuur in Arequipa, natuur in Huaraz

* Ecuador: een cruise in de Galapagos eilanden!, natuur in Mindo, cultuur in Cuenca

* Colombia: kleurrijk Salento & waxpalmen in Valle de Cocora, Cartagena, de 7-kleuren rivier: Caño Cristales, puur Colombia in Ladrilleros

Ik bezocht in ieder land (behalve in Colombia) de jungle, voor iedere dierenliefhebber een aanrader! :-)

Mensen vragen mij ook regelmatig naar het financiële plaatje maar eigenlijk heb ik niet zo veel zin om daar op in te gaan, sorry aan de curieuzeneuzen! Ik doe dit wel als iemand mij dit vraagt met de bedoeling een soortgelijke reis te ondernemen of mijn volgende droom wil sponsoren :-) Remember: 'Travel is the only thing you buy that makes you richer' dus laat geld je niet tegenhouden ;-)

Nog zo'n veelgestelde vraag: Hoe gaat het met Claudio? Awel, dat is na al die tijd nog steeds dik in de sacoche! :-) Na Kerst gaan we enkele dagen samen naar Buenos Aires én einde maart zal hij in België landen ;-)

Maar dan nu, bijna... back to Belgium!

Natuurlijk ga ik blij zijn om iedereen terug te zien! Nelis in't echt enthousiast Métie horen zeggen/roepen (of dat hoop ik toch :-)), de reactie van Lola & Milo, de 'nieuwe' baby's ontmoeten (die ondertussen al eerder een peuter zijn), eindelijk terug 'echt' contact met mijn vriendinnen, ... . Ik heb heel wat tijd in te halen! Daar kijk ik naar uit! het gewone leven in België... dat is een ander verhaal :-)

Maar ik ga het ook moeilijk vinden om terug te komen. Ik weet dat ik heel erg hoop dat onze papa daar toch gewoon zal staan. Ik heb bewust weinig mensen laten weten wanneer ik juist terug met mijn twee voeten terug op Belgische bodem zal staan. Eigenlijk alleen degene die mij & mijn avonturen van héél dichtbij gevolgd hebben: die mij steeds steunden en door moeilijke momenten sleurden, die samen met mij super enthousiast waren, ook al wisten ze niet goed waarover het ging ;-), die mij bleven aanmoedigen om mijn droom verder te zetten, die al mijn verhalen aanhoorden, desnoods 10x :-), ... . Kortom de harde kern :-)

Ik wil natuurlijk nadien ook gewoon iedereen terug zien, ik heb nog drie weekjes verlof en ik beloof om een geruime tijd in België te blijven dus er is tijd genoeg voor een babbel, etentje, bezoek, ... . Ik vermoed dat mijn terugkomst mij zal overrompelen en zelf iets laten weten er misschien niet meteen zal inzitten maar feel free om mij te bellen, smsen, ... .

Dan rest mij enkel nog:

* een merci aan mijn trouwe lezers!

* een dikke merci aan mijn 'harde kern'! En zeker ook aan Katrien, zonder jouw goede zorgen voor mijn huisje & beestenboel had ik nooit zo zorgeloos kunnen reizen!

Maak je dromen waar! Het is de moeite! ;-)

Liefs,

Sofie

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking