Reisverhaal «Amaicha del Valle»

Zuid-Amerika | Argentinië | 0 Reacties 14 November 2013 - Laatste Aanpassing 14 November 2013

Na een korte busrit ben ik woensdag rond 10u in Amaicha del Valle aangekomen, een mini dorpje :-) Ik werd aan de 'terminal' (lees: afdak) opgepikt door de hostel: Pacha Cuty! Het is een mooie hostel die uit verschillende gebouwen/kamers bestaat, kleurrijk! Verder is ontbijt en avondeten in de prijs inbegrepen en dat voor 80 peso/nacht (op de zwarte markt nog geen 7€).

Woensdag voormiddag heb ik het dorpje wat verkend, op een half uurtje was ik rond :-) Er is een centraal plein (la plaza) en daarrond zijn er enkele straten die de eerste 200m uit asfalt bestaan en nadien uit zand. Er zijn vele mooie huisjes in 't dorp en er is geen supermarkt maar er zijn wel kleine buurtwinkels én natuurlijk is net nu mijn zonnecrème op, terwijl het hier +35° is! Ik heb gelukkig wel al een kleurtje dus ik verbrand niet meer echt :-)

In de namiddag was er een verjaardagsfeestje van een nichtje en ik werd uitgenodigd, tof! Lekkere verse pasta en een heerlijk stuk taart gegeten! In zo'n gesprekken merk ik wel dat mijn Spaans onvoldoende is, de gesprekken gaan te snel om goed te kunnen volgen of om goed te kunnen deelnemen. Nadien heb ik mijn was nog eens met de hand gedaan, best plezant in zo'n warm weer:-) 't Is hier echt wel bakken & braden! Tegen de avond ben ik naar museo Pachamama gewandeld, een museum over de oorspronkelijke bewoners: de indianen. Mooi! Natuurlijk ben ik wel mis gelopen en dat in een dorp met vijf straten, 't zal de warmte zijn ;-) Het is trouwens best fijn om 's avonds (22u30) je voeten gewoon onder tafel te mogen schuiven :-)

Vandaag was het nog warmer, ik heb dan ook tot een uur of 2 gewoon in de hangmat gelegen :-) Nadien deed ik een uitstapje naar de waterval Quebrada El Remate, ik hoopte er wat verkoeling te vinden maar het water in de 'rivier' stond maar een 20cm hoog en was best warm... . Het plan was om te voet door het dorpjes Los Zazos terug te wandelen, zo'n 7 km maar het was zo warm dat ik gewoon terug gelift heb. Een kwartiertje later lag ik alweer in de hangmat :-) en voor de rest van de dag deed ik niets meer :-)

Morgen reis ik in stijl, via de wijnroute en met de taxi, verder naar Cafayate. Onderweg zullen we Las Ruinas de Quilmes bezoeken en uiteraard een bodega :-) Nadien word ik aan mijn volgende hostel afgezet terwijl de anderen terugkeren. Kleine dorpjes zijn zo goedkoop dat we voor de trip morgen maar een 100 peso/persoon betalen, ik zou wel gek zijn om voor dat geld de bus te nemen en alle de tussenstops te missen :-)

Salud! :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Amaicha del Valle»

Amaicha del Valle (65)

16 November 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 13 November 2013

  • Quebrada El Remate
  • Quebrada El Remate
  • Museo Pachamama
  • Hostel Pacha Cuty - badkamer :-)

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking