Reisverhaal «Bariloche @ Parque Nacional Nahuel Huapi»

Zuid-Amerika | Argentinië | 0 Reacties 05 Oktober 2013 - Laatste Aanpassing 06 Oktober 2013

Bariloche ligt in het hart van Parque Nacional Nahuel Huapi, een gigantisch groot natuurgebied! De stad op zich voelt erg toeristisch en Zwitsers aan, incl. de Berner Sennen honden. Bariloche is hét ski-paradijs van Argentinië. Hier zijn dan ook veel scholieren op skireis om van de laatste sneeuw te genieten, sweet memories... :-)

Er zijn enorm veel mogelijkheden maar uiteindelijk heb ik er voor gekozen om een tour in het Noorden, midden en Zuiden te doen om zo een zo 'volledig' mogelijk beeld van Nahuel Huapi te krijgen en om zo eveneens een stuk Parque Nacional Lanin te ontdekken. Ik onderhandelde, verkreeg 2 + 1 gratis :-) en boekte de tours bij een reisagentschap. Tours met een tweetalige gids kosten snel 1/3 meer en daarom vond ik het tijd om mij volledig in de Spaanse taal onder te dompelen. Ik heb tijdens de trips zeker niet alles begrepen maar 't lukt mij toch al aardig én ik heb alleszins geoefend :-)

De promo maakt dat ik 'Circuito Chico', ondanks de aanbevelingen, niet per mountainbike gedaan heb. Nadien bekeken een goede keuze want het groepje van de hostel dat de tocht met de fiets heeft afgelegd, heeft een ongeval gehad. Ze zijn door een auto aangereden, gelukkig enkel lichtgewonden en één meisje heeft een gebroken arm. Ik ben dus blij dat ik mijn gevoel volgde en niet meeging!

Dinsdag kende ik even échte paniek. Mijn geld was op, op 100 peso (+/- 9 €) na en 't lukte mij niet om geld aan een ATM af te halen, ondanks dat ik bij verschillende banken probeerde... . Vele smsjes met Annemie en e-mails met Argenta later, lukt het nog niet MAAR Annemie to the rescue: Western Union, niet zo simpel als het klinkt, allesbehalve zelfs, maar ik kan weer even verder! Ondertussen probeerde ik met mijn maestro te betalen in een chocoladeshop (meer toeristisch is niet mogelijk), Argentinië is door de zwarte markt vooral een cash-land, en dat lukt dus 't probleem zou niet bij mijn kaart liggen. Ik hoop in Chili meer geluk te hebben, zeker omdat ik dollars nodig heb om nadien terug low-budget door Argentinië te kunnen verder reizen!

Op woensdag ben ik een hele dag naar 't Zuiden gegaan: 'Cerro Tornador y Ventisquero Negro'. Een 200 km door het park met verschillende stops bij mooie uitzichten op vulkanisch gebied, meren en bergen met uiteindelijk uitzicht op cerro Tornador en de zwarte gletsjer! Niet meteen mooi maar wel speciaal! Kijk zelf maar :-)

Ik heb tijdens de tocht wel een kleine flater begaan: de chauffeur/gids bood mij aan om van voor in het minibusje te gaan zitten zodat hij iets kon herhalen als ik het niet begreep, best vriendelijk dus :-) Op een bepaald moment stopt hij om iets te laten zien en ik wil het raam naar beneden doen om een foto te maken. Natuurlijk valt dat raam ineens voor de helft naar beneden en ging dat niet meer terug naar boven... . Wetende dat de temperatuur rond het vriespunt draaide, was dat niet zo 'n goede zet. Oplossing: verwarming tot aan de volgende stop vollebak opzetten, oeps! Uiteindelijk heeft hij het met een stuk ruitenwisser weten te herstellen :-)

Woensdag avond organiseerde de hostel een 'potluck', ik had er nog nooit van gehoord maar 't was super gezellig. Iedereen kookt iets, koopt iets om te drinken en alles wordt gedeeld. 't was fijn om nog eens uitgebreid te kunnen eten :-) en je leert de mensen op een andere manier kennen.

Op donderdag deed ik de tour 'Circuito Chico'. 't was wel jammer dat het erg koud was: veel wind en smeltende sneeuw! Op zich mooie panorama's maar minder duidelijk omwille van de wolken. 't was plezant om met de stoeltjeslift naar Cerro Campanario te gaan, de uitzichten daar boven waren echt super maar er van genieten was moeilijk door de ijzige wind.

Donderdag avond gaf ik al mijn kleding aan de wasserij, even geen handwas en écht propere kleding, heerlijk! én dat voor een 5€ :-) Maar dat wil wel zeggen dat ik moest binnen blijven tot vrijdag 14u. Geen probleem, 't was immers mijn rustdagje en 't regende wat. Enkel een spurtje naar de bakker in flodderbroek en dito t-shirt :-) was noodzakelijk.

Vrijdag genoot ik van de rust, ik las wat (de e-reader is écht leuk) en zocht info over mijn volgende stop: Chili. Ik zal via Puerto Montt naar Chiloe reizen en dan vermoedelijk naar Puerto Varas, Púcon, Santiago en Valparaiso. Nadien zal ik terug naar Argentinië gaan om het Noorden te verkennen.

Vandaag (zaterdag) deed ik een uitstap naar 'San Martin de Los Andes y 7 lagos', een trip van 400 km doorheen Nahuel Huapi en deels door Lanin. De weg naar het San Martin loopt langs de 7 meren en verschillende rivieren, het dorp stelt niet zoveel voor maar de natuur er naartoe is zelfs veel mooier dan verwacht! Wellicht omwille van het zalige weer, geen wolkje aan de lucht.

In Bariloche was het koud (+/- 0°) maar meestal wel droog en met zon, vooral de wind kan er erg ijzig zijn wat de gevoelstemperatuur echt wel naar beneden haalt.

Wie overweegt ooit naar Bariloche te gaan, moet trouwens écht in Penthouse 1004 logeren, wat een zalige hostel. Enerzijds omwille van het adembenemende uitzicht en de centrale ligging maar anderzijds zeker omwille van de super vriendelijke uitbaters, geen vraag was de drie dames te veel, steeds een lach en een persoonlijke benadering, altijd goed gezind. Het voelde als een thuis in een tijd van reizen!

Morgen vroeg reis ik dus alweer verder: Ik neem om 8u de bus naar Puerto Montt, ik zal daar wellicht rond 14u aankomen, afhankelijk van hoe vlot de grensovergang zal verlopen, Chili controleert blijkbaar erg streng. In Puerto Montt ga ik een bus naar Ancud (Chiloe) proberen te nemen, nog zo 'n 2 à 3u verder, ik zal dus vermoedelijk morgen avond laten weten dat ik in Chili ben aangekomen. Ik heb er geen idee van of mijn Argentijnse sim-kaart daar zal werken maar ik zal een bericht op de blog posten.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bariloche»

Bariloche (98)

05 Oktober 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 03 Oktober 2013

  • Bariloche
  • Circuito Chico - Cerro Campanario
  • Parque Nacional Nahuel Huapi - Glaciar Manso y Ven
  • Hostel Penthouse 1004 - uitzicht

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking