Reisverhaal «Cafayate»

Zuid-Amerika | Argentinië | 0 Reacties 19 November 2013 - Laatste Aanpassing 19 November 2013

Ik reisde vrijdag samen met Claudio en Nacio in stijl: via de wijnroute en met de taxi naar Cafayate. We bezochten eerst Las Ruinas del Quilmes. ’t Was boeiend, ik weet dat onze papa dit super zou gevonden hebben dus wandelde en klauterde ik voor twee: op beide heuvels voor een overzicht, overal tussendoor :-) en dat op anderhalf uur tijd. Nadien stopten we in Bodega Las 7 Vacas, de rondleidingen ken ik ondertussen wel, al heb ik enkel onthouden dat het gat onderaan de fles zo diep mogelijk moet zijn, maar uit beleefdheid ben ik braaf gevolgd :-) Het proeven is meer iets voor mij. Een lekkere én gratis degustatie :-) Hierna reden we door naar Cafayate.

Hostel Lo de Chi Chi is erg basic, in eerste instantie vroeg ik mij af of ik wel wilde blijven, maar de sfeer en de tuin maakt dat allemaal goed. Nacio en Claudio stelde voor om de belangrijkste bezienswaardigheden in Quebrada de las Conchas met onze taxi te doen. Wederom erg goedkoop en gemakkelijk dus na de lunch sprongen we terug in de auto, ook al was het +30° en had ik ondertussen veel jeuk. Ik vond de panorama’s en het gebergte in de Quebrada mooier dan de bezienswaardigheden: het amfitheater, een kikker, een obelisk, … . Op ’t einde van de dag was ik vooral de auto beu en was de jeuk niet meer te houden.

In Amaicha zeiden de mensen van de hostel dat het allemaal muggenbeten waren, gezien ik twijfelde heb ik hier gevraagd om het eens te bekijken. Het blijken beten van ‘bedbugs’ te zijn, een beestje dat enkel ’s nachts tevoorschijn komt en best wel een ravage aanricht. Natuurlijk waren ze hier niet zo blij met die beestjes dus mijn rugzak en kleding werd meteen gecheckt. Voor de zekerheid bracht ik al mijn kleding naar de wasserij en probeerde ik de jeuk te negeren. ’s Avonds deden we met zijn allen een BBQ, lekker en gezellig. De gitaar werd boven gehaald en maar zingen. Ik vind het knap om te zien hoe de Spaanstaligen vol zelfvertrouwen meezingen :-)

Op zaterdag ging ik met Claudio en een groep Israëliërs naar Rio Colorado, een wandeling in de bergen met verschillende watervallen. Ik had de wandeling wel wat onderschat gezien het enkel klauteren was over en onder rotsen, in en over de rivier, … maar zeker de moeite! Ik was vooral blij dat het bewolkt was, in volle zon zou dit echt nog wel een stuk zwaarder geweest zijn :-) Verder wil ik nooit nog een uitstap met Israëliërs doen: veel kabaal (dus geen beesten te zien) en erg arrogant: zij weigerde een gift te doen bij de start van de wandeling, ze gooiden al hun afval in de natuur én als ze hier op aangesproken werden, moesten ze daar eens mee lachen en op de koop toe weigerde ze de gids (van de hostel notabene) te betalen en dat terwijl zij met 10 personen waren… .

Ondertussen verging ik bijna van de jeuk, in eerste instantie dachten ze hier dat ik mij de extra beten inbeelden maar toen ik zei dat ik naar het ziekenhuis wilde gaan, hebben we eerst alles nog eens gecheckt. Weer bedbugs… blijkbaar zijn die in mijn rugzak meegereisd… . Gelukkig was mijn kleiding nog in de wasserij. Alles nogmaals nagekeken en er lag één in mijn bed en er zaten er nog twee in de spleten van mijn rugzak! Gelukkig hebben de mensen van de hostel mij super goed geholpen!

’s Avonds zijn we in een typisch Argentijns restaurant gaan eten waar je van verschillende gerechten een portie kan krijgen, lekker én goedkoop… . Gezien ik echt wel moe was, ben ik redelijk op tijd gaan slapen maar ik hoorde hen van uit mijn bed zingen en tokkelen :-)

Ik kon maar met moeite uit mijn bed op zondag: stijf :-) Dus besliste ik om een dagje niks te doen: wat in de hangmat liggen, ijsje gaan eten, genieten van ’t zonneke én natuurlijk BBQ, twee keer zelfs, en dat met de nodige drank :-) ’t Was al gauw 4u ’s morgens :-) Een heerlijk dagje! Zulke dagen/nachten zijn voor mij hetgeen wat ik van Noord-Argentinië verwachtte: veel sfeer, eten, drank, kampvuur, zingen, … ik geniet er dan ook ten volle van!

Op maandag genoot ik iets minder: ‘kleine’ kater, maar ik had met Pieter en Willeke (twee Belgen) afgesproken om in de voormiddag bodega’s te gaan bezoeken… . Ook zij waren niet zo fris maar we besloten om de kater te verdrinken :-) Leuke voormiddag met iets te veel wijn, hoe kan je nu ‘nee’ zeggen als de degustaties gratis zijn? :-) Zij gingen in de namiddag nog naar Rio Colorado, ik dook in de hangmat, al heb ik niet veel geslapen want de anderen met een rustdag besloten om een namiddagje te zingen :-) Dan maar naar de pedicure in de hoop dat zij nog iets van mijn voeten kan maken en ja hoor: ik heb weer zachte, propere voetjes met gelakte teennagels, me happy! Een leuk gesprek met de pedicure was een toffe extra. Ik leer hier op korte tijd veel Spaans bij maar ook over de manier van leven en denken :-) ’s Avonds legden we met zijn allen geld samen om pizza’s te maken. We gingen rond 19u naar de winkel en aten om 00u30 pizza :-) Pizza op een ‘BBQ’ klaarmaken duurt blijkbaar erg lang :-) ’t Was weer een leuke avond, rond 03u zag ik mijn bed!

Ik ga hier laat (of vroeg?) slapen maar om 08u ben ik wel telkens wakker: veel te warm :-) In combinatie met mijn beten is de zon niet altijd zo leuk, ook al weet ik dat sommige van jullie best jaloers zijn :-) Ik sta letterlijk van kop tot teen vol, ik heb min. 200 beten… . Ik heb wel zalf en pillekes tegen de jeuk maar ik hoop dat de beten gauw verdwijnen én vooral dat ik die vieze beestjes nooit meer tegenkom!

Ook vandaag (dinsdag) is een rustdagje, Cafayate voelt even als vakantie en dat is super! Morgen reis ik waarschijnlijk verder naar Salta, een 160 km noordelijk.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Cafayate»

Cafayate (97)

19 November 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 19 November 2013

  • Cafayate
  • Bodega Vasija Secreta
  • Hostel Lo de Chi Chi, Mitre 166, Cafayate
  • Bodega Vasija Secreta

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking