Reisverhaal «Fiestas @ Salta»

Zuid-Amerika | Argentinië | 2 Reacties 24 November 2013 - Laatste Aanpassing 24 November 2013

Ik ben woensdag in de late namiddag, met een vertraging van 2u terwijl de busrit maar 2u30 zou duren, in Salta aangekomen :-) Op zich niet zo erg want ik heb onderweg wat kunnen bijslapen :-) Luiz van hostel Sol Huasi stond mij op te wachten, fijn! Een splinter nieuwe hostel, ruime dorms, veel gemeenschappelijke ruimtes maar het belangrijkste: een geweldige sfeer, er komen veel 'locals' over de vloer :-) 's Avonds was er meteen een BBQ, lekker!

Op donderdag ben ik de stad wat gaan verkennen, er zijn vele mooie oude gebouwen en huizen. Er heerst een gezellige sfeer, er is veel volk op straat en overal is er muziek! 's Avonds was er een verjaardagsfeestje voor Marcello, dus: live music, BBQ en natuurlijk veel drank. Rond 2u zijn we nog naar een discotheek vertrokken en om 8u was ik thuis, ik vermoed dus dat 't een plezant avondje was :-)

Na twee uurtjes slapen zijn we opgestaan want we (Ana, Magi en ik) zouden vrijdag naar Quebrada de San Lorenzo gaan... . Met de bus tot San Lorenzo en maar wandelen, of beter gezegd klauteren. Ana en ik dachten dat we het niet zouden overleven, wat een slecht idee na een nachtje feesten en dan ook nog in de volle zon!! Na een tijd klauteren vermoedde ik dat we verkeerd liepen, het pad wat niet meer aangelopen en we zagen enkel nog koeienvlaaien :-) De dames waren er van overtuigd dat we goed liepen dus wij maar klimmen. Eens boven aangekomen zagen we de mirador (uitzichtspunt) op de andere berg... we waren dus wel degelijk fout gelopen :-) Gelukkig konden we er goed mee lachen. Naar beneden gaan was, door alle losse stenen, iets minder evident: Ana schuift uit, geeft mij een duw en ik eindig een meter of 2 lager (gelukkig enkel schrammen), ik wil mij aan een boomstam vastnemen, blijkbaar was die rot dus die valt... op Magi (gelukkig ook zonder echte schade) en dan denken we nog niet aan al de 'gewone' uitschuivers :-) Bovendien zijn we ook op de terugweg fout gelopen, we dachten de rivier te volgen tot die een bocht maakte, terug naar boven geklauterd en uiteindelijk hebben we in totaal 5u gewandeld op een wandeling van een 2 à 3u... . Eens beneden werden we met maté opgewacht door de 'locals' die regelmatig in de hostel zijn, ze wilde ons het noorden laten zien. Allemaal fijn maar wij wilde slapen omdat er 's avonds een nieuw feestje wachtte :-) dus toch maar gewoon naar de hostel.

's Avonds wederom BBQ, Ana, Magi en ik hebben ook nog wel een salade gemaakt, BBQ komt ondertussen mijn oren uit :-) Terug live music, terug naar een discotheek, ... Wederom in de ochtend naar bed, zalige nachten hier maar best zwaar omdat we wel telkens in de vroege voormiddag wakker zijn door de warmte. Verder drinken we echt wel te veel alcohol maar het is zo normaal hier dat je automatisch mee drinkt... .

Op zaterdag ben ik dus weer met ne duffe kop opgestaan, we hebben dan ook maar wat in de hostel rondgehangen, wat dutjes gedaan want 's avonds was er een festival :-) Tot iemand toch het idee kreeg om met zijn allen in de rivier te gaan zwemmen, een 2u later zaten we met 9 in één auto... Het water was verfrissend! Na een uur of 3u zijn we teruggekeerd. We zouden rond 20u naar 't festival gaan, ik denk dat we rond 22u vertrokken zijn en eens aangekomen bleek er een rij van 2 km te staan om binnen te geraken. Dan zat er niets anders op dan onze vrouwelijk charmes boven te halen, we wandelde rechtstreeks naar de ingang en jawel, we mochten meteen binnen :-) Opvallend: er mag geen alcohol verkocht of geconsumeerd worden op het festival... en dat op een festival dat volledig (gratis inkom) door het bier Salta gesponsord wordt :-) Op zich leek het nog wel leuk tot er een bekende Argentijnse groep optrad, ik denk dat ik daar de schrik van mijn leven beleefd heb! We stonden in het midden van de wei en bij het tweede liedje komen de mensen voor ons ineens naar achter, degene achter ons duwden ons naar voor en iedereen maar zingen en springen. Binnen de kortste keren was er een gigantische stofwolk maar mijn grootste bezorgdheid was blijven 'staan' tijdens het springen en dat voor de volgende drie kwartier. Hierna had ik het echt wel gehad, gelukkig was dit ook zo voor Magi en Ana. Dit was zo gevaarlijk, als iemand valt wordt die gewoon vertrappeld! Nadien zijn we naar La peña gegaan, een restaurant waar iedereen zijn eigen gitaar meebrengt :-) Iedereen zingt mee, sfeervol!

Vandaag (zondag) voelde ik mij best schuldig dat ik, buiten het nachtleven, bijna nog niets in Salta zag dus terwijl de andere siësta hielden, wandelde ik naar Cerro San Bernardo, de moed om naar boven de wandelen ontbrak mij wel dus ik maakte dankbaar gebruik van de teleferico :-) Op zich niet zo speciaal maar ik had toch iets gedaan! :-) Ik had dus ook wel een ijsje verdiend! Vanavond gaan we normaal nog wat marktjes doen en voor de rest ga ik proberen om eens vroeg te gaan slapen.

Vanaf morgen hebben Barrie, Isla en ik een auto gehuurd en dat tot zaterdag. We gaan dus op roadtrip richting het noorden, naar de provincie Juyjuy. We hebben niet echt een route, we zien wel :-) Dat beloofd! Ik weet dus ook niet of ik de volgende week bereikbaar ben! Maar no worries, we redden ons wel :-) Ik keer zaterdag avond terug naar Salta, normaal zal ik hier nog een weekje blijven om wat Spaanse les te volgen en om op mijn pakje vanuit België te wachten :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Salta»

Salta (74)

24 November 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 24 November 2013

  • Salta
  • Hostel Sol Huasi 2
  • Salta
  • Salta

 

Plaats een Reactie

Tilly Inderdaad Marian! Dat dacht ik ook!! :) Geplaatst op 05 December 2013
Marian En de foto's van die feestjes? ;-) Geplaatst op 26 November 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking