Reisverhaal «Frats van de dag!»

Zuid-Amerika | Argentinië | 3 Reacties 08 September 2013 - Laatste Aanpassing 20 September 2013

Zon, zon, zon! Zo’n dag waarop een zonnebril handig is :-) Wel spijtig gezien ik mijne nieuwe thuis vergat en ik de zonnebril die ik in de luchthaven van Amsterdam kocht, onderweg ben kwijt geraakt en zeggen dat toen nog alles goed was met mijn kopke!

Frats van de dag: een gat in mijn hoofd…

De enige manier om mijn kamer te verluchten als ik er niet ben, is het raam boven de deur te openen. Dat is best hoog, dus ik klauter op een kruk, trek aan het koordje en op dat moment valt heel dat raam naar beneden, recht op mijn hoofd! Ik was al blij dat ik nog op de kruk stond maar wanneer ik aan mijn hoofd voel, merk ik meteen bloed op. Zo snel mogelijk van die kruk gesukkeld en in de gang iemand gezocht die eens wilde kijken. Gelukkig is hier ook een groep van Joker en wilde de reisbegeleidster mij helpen. Mijn hoofd onder de kraan gehouden, wonde blijkt nog mee te vallen: een anderhalve cm groot en de wonde zou niet heel erg diep zijn. Goed ontsmet en beslist om het zo te laten, ’t zal zo wel genezen.

Omdat ik toch niet helemaal gerust was en best wat hoofdpijn had, beslist om in de voormiddag op het voorstel van reisbegeleidster in te gaan: zij had een vrij moment en wilde naar de markt in San Telmo. Best gezellig, veel mooi spulletjes maar wetende dat mijn rugzak nu al meer dan vol zit, enkel oorbelletjes gekocht :-) In de namiddag ben ik dan op mijn gemakje naar een andere markt in het centrum geweest en nadien ben ik doorgewandeld naar Parque Natural Reserva Ecológica Costanera Sur, de groene longen van BA. Het park op zich is mooi maar niet overweldigend. ’t Was gewoon fijn om even in de natuur te zijn. Ik heb mij daar dan ook op een boomstronk gezet, een tijdje naar de zee en de boten gekeken, wat mensen geobserveerd, best relaxt!

Dus vandaag heb ik de wijken San Telmo, Puerto Madero en Centro verkend. Gezien het toch vrij lange afstanden zijn, ben ik er over aan ’t nadenken om de andere wijken met een fiets te doen.

Voor de rest alles in orde hier, ik ben blij dat de zon schijnt en voel mij, als ik niet aan mijn kopke denk, goed. ’t Is alleen jammer dat er enkel een groep in de hostel logeert maar eigenlijk heb ik mij nog geen moment alleen gevoeld. Ik geniet van de rust, de vrijheid en de massa’s tijd :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Buenos Aires»

Buenos Aires (94)

10 September 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 20 September 2013

  • La boca - een arme havenwijk met veel voetbalgekte
  • Recoleta
  • Reserva Ecológica Castanera Sur
  • La boca - een arme havenwijk met veel voetbalgekte

 

Plaats een Reactie

Kemps Romain Hoi Sofie, ik heb vandaag je berichtje aangekregen. Bedankt om eraan te denken. Geplaatst op 09 September 2013
Marian Je lijkt je ritme gevonden te hebben... Zalig! Ik probeer een van de dagen nog eens te skypen, best wel leuk... eerst beeld en dan pas geluid! En deze keer zal ik het licht aandoen! :-) Tot snel! x Geplaatst op 09 September 2013
Tilly Ik kan het me zo voorstellen als ik je verhaal lees! Ben nu stiekem wel een beetje jaloers... behalve voor dat gat in je hoofd... haha... Je bent al volop aan het genieten! Op dat ritme doorgaan zou ik zeggen! Geplaatst op 09 September 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking