Reisverhaal «La vida @ Salta»

Zuid-Amerika | Argentinië | 1 Reacties 10 December 2013 - Laatste Aanpassing 08 December 2013

Ik ben sinds zaterdag 30 november terug in Salta en ik heb er voor gekozen om hier een tijdje te blijven :-) Ik volg sinds 2 december Spaanse lessen (2u/dag), best pittig! Natuurlijk omdat de focus op mijn werkpunten ligt, ik werd er even onzeker van maar ondertussen babbel ik er weer lustig op los :-) Ik heb er even over nagedacht om bij een Argentijns gezin te gaan wonen maar het is prijzig én ik ben graag in de hostel dus heb ik er voor gekozen om hier te blijven :-) De hostel ligt op 2 min. wandelen van de plaza, alles is dus dichtbij... :-) Ondertussen is het leven hier iets rustiger, we feesten nog stevig in het weekend maar niet meer iedere dag :-) Het is hier best gezellig, samen met 3 mensen die er werken, en een andere reiziger: Carlos, koken we dagelijks en doen we regelmatig iets. We houden geïmproviseerde 'spa-namiddagen' met de meisjes, we gaan shoppen, drinken liters maté, we eten dagelijks een ijsje, ... . Het is zoals ze zeiden: ' blijf maar bij ons, wij zijn je familie in Salta' en zo voelt het ook. Ik voel mij hier goed! Het is wel erg warm in Salta, het is dagelijks boven de 30° en ook 's nachts daalt de temperatuur niet echt wat het slapen bemoeilijkt, maar ik vermoed dat er erger dingen zijn? :-) Nu en dan regent het eens een kwartier en dat brengt meestal wel wat verkoeling. Inmiddels heb ik ook weer de gewoonte om, zoals in Brasil, tijdens de siësta te gaan slapen. Je hoort het al, een zalig leventje hier! :-)

Op 2 december ben ik naar een optreden van Manu Chao geweest, in één woord: GESTOORD!! Er mag in Argentinië nergens in het openbaar alcohol genuttigd worden dus de meesten hebben voordien al goed gedronken. Er is al sfeer voordat Manu Chao zijn eerste noot zingt: springen, dansen, zingen, ... . ONVOORSTELBAAR! Wij stonden in een groep van 15 op de derde rij en ik had vanaf de eerste minuut door dat dit nog uitzinniger dan het festival zou zijn. Letitia (meisje dat hier werkt) zag dat ook en we zijn dan meteen voor twee Fransmannen gedoken die we iets voordien hadden leren kennen :-) Zij voelde zich gelukkig 'verantwoordelijk' en ze hebben ons een anderhalf uur min of meer weten afschermen. Ik denk dat als ik met mijn kleding en schoenen douche, ik nog droger ben dan tijdens dat optreden, jak! Zelfs mijn haar was zeiknat van mijn maar vooral andermans zweet :-) Tijdens het eerste kwartier van de show zijn we met zijn allen bestolen, al heb ik geen idee hoe dat kon gebeuren, mijn heuptasje hing voor mijn borst en iedereen stond geplet tegen elkaar én bewoog. Maar goed, ik ben enkel geld kwijtgeraakt maar ook Leti haar gsm zat in mijn tasje en verdween... . Het kon de feestvreugde niet bederven :-) en ik ben vooral blij dat ik het niet geweten heb dus geen trauma's! Na anderhalf uur op de derde rij konden we het niet meer houden en zijn we meer naar achter verhuisd. Leuke avond, als we de dorst vergeten én als we vergeten dat we heel het stuk te voet terug moesten wandelen :-) (ahja, geen geld om iets te drinken te kopen of om een taxi terug te nemen).

Ondertussen wacht ik nog steeds vol spanning op mijn cadeautje vanuit België. Tante Rita en mijn peter stuurde een pakket op, dat is inmiddels op 28 november in Salta aangekomen maar tot op heden heeft de douane geen 'tijd' om het te controleren en vrij te geven, typisch! Ik 'mag' het iedere woensdag en vrijdag opnieuw gaan vragen en gezien ik best wel nieuwsgierig ben, sta ik daar trouw! Om tot nu toe telkens teleurgesteld terug te komen... :-) MAAR we houden vol :-)

Om toch iets 'nuttigs' te doen, zal ik vanaf maandag 9 december vrijwilligerswerk in het kinderziekenhuis doen. Ik heb geen idee wat er juist van mij verwacht wordt :-) Gisteren had ik een afspraak met de dokter, hij zal mij morgen een rondleiding geven en dan mag ik een afdeling kiezen :-) Maandag om 11u start mijn eerste werkdag. Ik heb nog geen idee wanneer en hoeveel ik zal werken, vermoedelijk halftijds gezien ik ook nog Spaanse les volgen én wat van 't leven wil genieten ;-) Het is een openbaar ziekenhuis dus ik verwacht wel wat ellende te zien. Later meer... .

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Evi Hopelijk krijg je het pakket snel, wij zijn ook benieuwd wa gij dervan vind ;) Geplaatst op 10 December 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking