Reisverhaal «Mini-trekking @ El Calafate»

Zuid-Amerika | Argentinië | 0 Reacties 20 September 2013 - Laatste Aanpassing 25 September 2013

Ik ben sinds woensdag in El Calafate en dat na een busrit van zo’n 21u (17u van Puerto Madryn naar Rio Gallegos en dan nog eens 4u van Rio Gallegos naar El Calafate). Bij vertrek in Puerto Madryn was er een super mooie rode lucht (zou Sinterklaas hier ook koekjes bakken?) met zwarte wolken, bijzonder! Ik heb, ondanks de semi-cama, vrij goed geslapen. Ik had stiekem wel gevraagd om van plaats te mogen veranderen zodat ik twee zetels voor mij alleen had :-) Bij aankomst in Rio Gallegos stond de bus naar El Calafate vertrekkensklaar en een spurtje tot daar zorgde ervoor dat de bus wel even wilde wachten, chanceke! In de vroege namiddag waren we (Janneke, Pieter en ik) dus al in El Calafate. We hebben enkel wat spullen uitgepakt, boodschappen gedaan en een tour voor donderdag gezocht.

El Calafate lijkt op een klein bergdorp dat erg toeristisch aanvoelt. 't is hier erg koud (rond het vriespunt) maar er is bijna altijd een blauwe hemel en een stralende zon. Reizigers logeren er vooral om Parque Nacional Los Glaciares (oa. Glaciar Perito Moreno) te bewonderen. We boekten een dagtrip bij Hielo y Aventura om zowel een mini-trekking van twee uur op de gletsjer te doen, als een bezoek aan de balkons in het Nationale Park te brengen. ’t Was werkelijk adembenemend en ik slaagde er in om mét stijgijzers een stukje van de gletsjer te trotseren zónder te vallen, voor mij een zeer mooie prestatie! Vanop de balkons heb je een mooi overzicht over de gletsjer, ook zeker de moeite! Geniet van de foto's en oordeel zelf maar :-)

Vandaag (vrijdag) planden we een rustdag en wilden we een verdere route uitzetten in maar dat was buiten Rally Argentino gerekend! Wanneer we donderdag terug in ons hostel arriveerden zat het daar ineens vol met andere mensen, zowel op de camping als in de hostel zelf, geen reizigers maar we wisten ook niet goed wie ze dan wel waren, 't was zelfs een beetje eng en ik was blij dat ik nu even met Janneke & Pieter reis. Na een bijna slapeloze nacht in dorm met zes bedden (twee stapelbedden van drie), veel gesnurk en nachtgebraak, was onze goesting in een hangdagje in de hostel over... . In de voormiddag beslisten we om zaterdag ochtend verder naar El Chaltén te reizen, de bergen in, een 4u Noordelijker. Verder zijn we een namiddagje naar Reserva Natural Laguna Nimez, een vogelreservaat, geweest om de drukte te ontlopen. Buiten de flamingo's en de mooie uitzichten vond ik het niet zo bijzonder. Gezien El Chaltén erg afgelegen is, zijn we 's avonds nog boodschappen gaan doen en natuurlijk passeerden we even aan de Rally, wat een herrie en wat een show (met vooral oudere auto's :-) ). De auto's scheuren er gewoon door het centrum! Het lijkt echt wel hét evenement van de streek en het lijkt ook bij de Chilenen erg populair!

Ondertussen sukkel ik een beetje met mijn gezondheid. Ik heb sinds donderdag avond gezwollen klieren, een dikke wang en een koortsblaas (dit had ik nog nooit eerder!). Gezien het steeds verergerde ben ik op vrijdag naar de apotheker gegaan, ik kreeg er enkel een zalfje voor mijn lip en ze wilde dat ik naar het ziekenhuis ging om mijn klieren en wang daar te laten checken. Ik ben er zelf nog vrij gerust in omdat ik vermoed dat ik geen koorts heb dus ik wacht nog even af, in tussentijd neem ik een ontstekingsremmer in.

We ontdekten in El Calafate ook dat we niet via Ruta 40, of toch niet met de bus en dat omwille van het laagseizoen, terug naar het Noorden kunnen, een kleine tegenvaller. Dat heb je dus als je op 'de wilde boef' en zonder planning reist :-) Dit wil zeggen dat we gedeeltelijk via het Westen terug naar het Noorden moeten reizen in plaats van via het Oosten, jammer maar niets aan te doen! We hebben ondertussen wel een vrij goede busverbinding gevonden waarmee we maar gedeeltelijk terug via het Westen dienen te reizen. Next stop zal, na El Chaltén, Esquel zijn, een 24u met de bus Noordelijker. Ik weet nog wel niet wanneer ik hier naartoe zal reizen en hoe lang zal ik er blijven, van daaruit zou ik normaal wel naar El Bolson en Bariloche moeten geraken, van daar zou ik dan weer Chili in kunnen gaan Carretera Austral. We will see... .

Morgenochtend reizen we met de bus van 8u verder naar El Chaltén, het is meer dan oké om verder te reizen :-) Ik zal de rust er weten te appreciëren! Hasta nunca más Rally Argentino!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «El Calafate»

El Calafate (77)

20 September 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 21 September 2013

  • Laguna Nimez
  • Laguna Nimez
  • El Calafate
  • El Calafate

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking