Reisverhaal «Sightseeing @ Buenos Aires»

Zuid-Amerika | Argentinië | 1 Reacties 10 September 2013 - Laatste Aanpassing 25 September 2013

Ondertussen ben ik al vier dagen in Buenos Aires. De laatste twee dagen heb ik de stad met een hop on & hop off bus verkend. De stad is te groot om te voet te doen en fietsen tussen die massa's auto's leek mij dan toch ook geen goed idee, wetende dat ik een beetje onhandig ben :-) Ik bezocht de wijken: Caminito, La Boca, San Telmo, Centro, Puerto Madero, Monserrat, Balvanera, Retiro, Recoleta, Palermo en Belgrano.

Vooral Caminito en La Boca blijven mij bij. Beide zijn arme havenbuurten maar zo kleurrijk! In La Boca lijkt alles in het teken van de voetbalploeg te staan, het stadion zou met 45 000 plaatsen het 2e grootste van Argentinië zijn. De omgeving kleurt er blauw - geel, ook al bestaan sommige huizen er uit golfplaten. The lonely planet waarschuwt er voor criminaliteit maar omdat ik toch graag eens door de wijk wandelde, heb ik een agent aangesproken. Hij zei dat ik er veilig kon rondwandelen maar uiteindelijk besluit hij om een eindje mee te lopen :-) Vriendelijke man! Een blok of vier later was ik al in Caminito, een artistieke wijk. Daar lijken de huizen nog armzaliger maar de golfplaten zijn er in alle kleuren geschilderd. Mensen hebben in hun 'living' een winkeltje met vanalles en nog wat. Er zijn vele kleurrijke café's en op de stoep wordt er tango gedanst. Mooi! Kijk maar naar de foto's :-) Deze buurten voelen voor mij, als enige in BA, zuiders aan.

San Telmo is een vrij gezellige, antieke wijk. Er zijn vele café's, resto's en natuurlijk veel antiekwinkeltjes.

Puerto Madero is een rijke havenbuurt met chique resto's, mooie terrasjes. Er staat een brug in de vorm van een dansend tangokoppel. In deze buurt ga je ook het park Costanera Sur binnen.

In Recoleta is een bekende kerkhof met het graf van Eva Pérron, erg toeristisch! Het kerkhof op zich doet mij denken aan een typisch Portugees kerkhof. Op zich mooi maar wel een beetje eng!

De andere wijken zijn vrij rijke buurten. Vele buildings met regelmatig parken met standbeelden, musea, winkelgalerijen, een hippodroom, polo, tennispleinen, het planetario, Floralis Generica, 'Estadio River Plate': het grootste voetbalstadion van Argentinië met 65 000 plaatsen.

BA doet mij aan een typische grootstad denken: mooie gebouwen, vele bezienswaardigheden maar vooral veel toeristen, massa's volk en nog veel meer verkeer, de straat oversteken is een avontuur op zich en leverde mij al enkele spurtjes op. Ik mis in 't algemeen de warme, zuiderse, 'mañana' sfeer. Iedereen lijkt hier gehaast te zijn, je ziet veel zakenmensen. Ik ben content dat mijn hostel in San Telmo ligt, een stukje van de drukte af.

Ik ervaar BA wel als erg veilig, ik heb hier nog geen criminaliteit gezien, noch straatkinderen. Hier en daar zie je wel daklozen maar ik vermoed dat je er in Brussel veel meer tegenkomt. Ik heb alle wijken zorgeloos en met fototoestel verkend. Het is hier ook opvallend proper, enkel de geur van uitlaatgassen overheersen regelmatig.

De Argentijnen hier zijn, of hoop ik, niet de typische. Er is veel arbeidsethos, ze lijken erg op zichzelf gericht en weinig geduldig. In BA zijn opvallend veel Braziliaanse toeristen, ik heb dus gelukkig al wel veel babbeltjes kunnen doen maar dan wel in 't Portugees. Spaans blijft erg moeilijk, mensen spreken zo snel. Ik denk dat ik nog wel wat Spaanse lessen zal volgen maar alleszins niet in BA.

Ik ben blij dat ik de stad gezien heb maar terugkeren zit er niet meteen in. Ik zal hier nog wel tot vrijdag zijn omdat ik mijn kamer in de hostel tot dan gereserveerd heb... Een goede les :-) Nadien zal ik met de nachtbus verder reizen. Ik zal de volgende dagen dan ook gebruiken om verder een route uit te zetten en om nog wat in San Telmo rond te hangen. Ik leerde hier nog wel meer lessen: kies een hostel met keuken, met receptie en met een gezamenlijke buitenplaats. Dat zou mij veel geld en opzoekwerk kunnen besparen.

Voor de rest nog steeds alles goed hier, mijn hoofd geneest goed. Ik heb al een kleurtje, wel het verkeerde: de combinatie zon-wind op de bus verkeerd ingeschat :-)

De foto's staan op de blog zodat jullie BA ook een beetje gezien hebben!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Buenos Aires»

Buenos Aires (94)

10 September 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 20 September 2013

  • Reserva Ecológica Castanera Sur
  • San Telmo
  • Floralis Generica
  • San Telmo - marktjes

 

Plaats een Reactie

Tilly fijn om met je mee te mogen genieten via je foto's :) Wat een verschil tussen de verschillende wijken/buurten daar! Idd van heel kleurrijk tot echt toeristisch... Ongelooflijk hoe de mensen daar van iets heel eenvoudig (huisjes van platen) toch iets echt aantrekkelijks kunnen maken. Je moet er af en toe ook eens een foto van jezelf tussen steken he, dan kunnen we zien hoe het met jou (en je kleurtje) gaat... x Geplaatst op 11 September 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking