Reisverhaal «Sightseeing @ Córdoba»

Zuid-Amerika | Argentinië | 0 Reacties 10 November 2013 - Laatste Aanpassing 10 November 2013

Barrie en ik arriveerden donderdag ochtend in Córdoba, de tweede grootste stad van Argentinië. We verkenden de stad onder een stralende zon en deden terraskes.

Vrijdag nacht is het beginnen regenen en het is bijna niet meer gestopt... . Wetende dat Córdoba afgelopen weken bijna in een hittegolf verkeerde... . De plaatselijke bevolking is natuurlijk wel blij met de regen, de rivieren en meren staan bijna droog maar wij zijn er toch iets minder tevreden mee :-) Het is wel niet koud maar dat is best vervelend, je hebt een regenjas en dichte schoenen nodig maar dat is veel te warm. Vrijdag zijn we toch maar naar Alta Gracia gegaan, een dorp dat een 35 km verder ligt en vooral bekend is om het Jezuïetenkwartier, werelderfgoed - UNESCO en het museum van Ché. De kerk wordt momenteel gerenoveerd maar de rest is mooi intact, fijn om eens te zien, al kan ik er mij niet zoveel bij voorstellen :-) Een wandeling door het dorp leerde ons dat er vooral rijkere Argentijnen in het dorp leven: mooie, grote huizen, aangelegde tuinen, dure auto's... . Al de pleintjes zijn proper en mooi onderhouden. Een gezellig dorp!

Voor zaterdag boekten we een trekking van 10u door Parque National Quebrada del Condorito. Vrijdag avond hebben we een uitgebreide lunch klaargemaakt, op tijd gaan slapen. Om 5u30 opgestaan, om 06u30 stonden we klaar, om 06u40 kwam er een telefoontje dat de trekking niet doorging omwille de regen en het zou te gevaarlijk zijn in de bergen... . Tof! Na nog wat gerust te hebben, besloten we om het park in Córboba te verkennen, het motregende maar af en toe dus dat leek ons wel een goed plan. Maar blijkbaar zijn de parken in de voormiddag gesloten :-) De pleintjes die we passeerden zouden mooi kunnen zijn maar ze zijn niet onderhouden en volgeschreven, jammer! Dan maar een overdekt terraske gaan doen en de ruimere omgeving verkend. MAAR Barrie kan dus nog slechter kaartlezen dan ik, ik vermoed dat het enige mannelijke zijn uiterlijk is én het weigeren om de weg te vragen :-) We hebben Córdoba dus wel erg grondig verkend, wetende dat Barrie iedere winkel die hij ziet of: zijn kapsel checkt, of de mannen in de winkel, of de kleding, ... . 't Was een erg lange wandeling maar nog wel gezellig. 's Avonds zijn we naar een plaatselijk marktje gegaan en in een café beland, dé drank in Córdoba: Fernet cola, best lekker, zeker met wat tapas! Vele uren later én in de gietende regen keerden we terug naar de hostel, gelukkig wist ik de weg nog, als ik op Barrie moest rekenen, vrees ik dat we nu nog niet aangekomen zouden zijn :-)

Vandaag (zondag) besloten we om naar een dorp in de bergen te gaan: Villa Carlos Paz. Eens aangekomen bleek het daar veel harder dan in Córdoba te regenen... . Dan maar een overdekt terraske gaan doen :-) Uiteindelijk toch maar richting de koekoeksklok :-) beginnen wandelen, onder een afdak gepicknickt, wat rondgedwaald en teruggekeerd. Ook in Villa Carlos Paz lijken de rijkere Argentijnen te wonen, hier lijkt ieder huis zelfs een zwembad in de tuin te hebben dus ik vermoed dat het daar normaal ook erg mooi weer is :-)

Córdoba in 't algemeen is niet mijne favoriet. Steden zijn dat sowieso niet maar toch... . De stad heeft echt wel potentieel: mooie en mooi onderhouden gebouwen in het microcentrum maar eens daar buiten zijn de pleinen enzo niet meer of niet goed onderhouden. Verder mist de stad sfeer, iedereen lijkt er gehaast, net als in Buenos Aires lijken zij een Europese stad te willen zijn en dat is jammer!

Ik reis vanavond om 22u verder naar San Miguel de Tucuman, een 600 km noordelijker. Daar zou ik om 05u15 moeten aankomen en hopelijk kan ik daar om 6u de bus naar mijn volgende bestemming nemen: Tafi del Valle, een klein dorp :-) Zo klein dat het erg moeilijk was om een slaapplaats te vinden. Via via heb ik er één gevonden maar zonder info dus ik ben benieuwd. Morgen volgt er waarschijnlijk meer nieuws :-)

Barrie reist vanavond naar Buenos Aires, een beetje ademruimte zal mij deugd doen en ik ga mij zeker mentaal moeten voorbereiden om de roadtrip :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Cordoba»

Córdoba (62)

10 November 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 10 November 2013

  • Córdoba - Parque Sarmiento
  • Córdoba - Centro
  • Córdoba
  • Córdoba

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking