Reisverhaal «Sightseeing @ Corrientes»

Zuid-Amerika | Argentinië | 0 Reacties 25 Februari 2014 - Laatste Aanpassing 25 Februari 2014

Corrientes, best een mooie en gemoedelijke stad. Er zijn vele oude koloniale gebouwen, gezellige plaza's met kerken en er is een costanera. Er is weinig toerisme en de reizigers die er zijn, zijn voornamelijk latino's. Ik heb mij hier goed geamuseerd én ik had een grote portie geluk.

Maandag heb ik in de stad rondgehangen, op pleinen mensen gekeken :-) Terrasjes gedaan, ik had de warmte toch wat onderschat en ik had dus regelmatig wat te drinken nodig :-) 's Avonds was het de verjaardag van Romina, natuurlijk met een BBQ, een gezellige avond!

Vandaag (dinsdag) ging ik met Romina en Julieta een gratis fiets lenen en trokken we er op uit! 's Avonds heb ik met veel plezier mijn rugzak gemaakt en ga ik vroeg slapen :-)

Ik wilde graag van hier uit naar Los Esteros del Ibera, een mooi natuurgebied met vele dieren maar erg duur en zeer moeilijk bereikbaar. Ik hoorde zondag avond Romina en haar dochter Julieta er toevallig over spreken. Ik informeerde en wat bleek: zijn kunnen voor een prijsje 2n/3d gaan, inclusief 3 excursies, Argentijnen krijgen er blijkbaar veel korting! We moeten wel zelfstandig in Carlos Pellegrini zien te geraken. Maar nog beter... zij waren bereid om van een dubbele kamer naar een triple kamer te verhuizen zodat ik met hen mee kan en zij zou mailen zonder mijn nationaliteit te vermelden. Eens ze zouden bevestigen, zouden we zeggen dat ik geen Argentijnse ben. Dit is gelukt dus morgen vertrekken we op avontuur! We nemen om 6u in Corrientes de bus naar Mercedes. Daar gaan we bekijken hoe we in Carlos Pellegrini kunnen geraken, als de wegen in vrij goede staat zijn, kunnen we met de bus proberen te gaan, als dat niet het geval is, moeten we op zoek naar een 4x4.

Ik heb geen idee of er wifi of gsm-netwerk is dus geen zorgen als ik enkele dagen van de wereld ben :-)

Vrijdag komen we terug naar Corrientes, daar zal ik 's avonds de nachtbus naar Salta nemen. Hopelijk gaat er niets mis met al die bussen want dan zou ik carnaval in Salta missen! Let's hope! :-) Maar nu eerst genieten van de natuur en de vele beestjes, als we er geraken tenminste :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Corrientes»

Corrientes (39)

25 Februari 2014 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 24 Februari 2014

  • Corrientes
  • Corrientes
  • Corrientes
  • Hostal Bienvenida Golondrina

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking