Reisverhaal «Vijf weken en twee parasieten later»

Zuid-Amerika | Argentinië | 1 Reacties 05 November 2014 - Laatste Aanpassing 05 November 2014

Vijf weken en twee parasieten later... . Sinds begin september had ik regelmatig last van misselijkheid, diarree, gebrek aan eetlust, krampen, ... maar op zich vage klachten dus ik was niet geneigd om meteen naar een ziekenhuis te gaan. Als ik er iets van zei, waren de meesten er van overtuigd dat ik 'gewoon' zwanger was. De meeste baby's in Zuid-Amerika komen nu eenmaal ongepland op de wereld... .

Eens ik goed & wel in Argentinië gesetteld was, besloot ik om toch mijn reisverzekering te contacteren en voor ik het goed besefte kwam ik in een onderzoeksmolen terecht die vaker iets weg heeft van een circus. Na 101 ziekenhuisbezoeken, vele uren wachten en nog meer onaangename onderzoeken, ontdekten men dat twee parasieten: Giardia Lamblia en Blastocystis Hominis mijn nieuwe vrienden zijn... maar ik kies mijn vrienden liever zelf :-) 

Er werd een medicatiekuur opgestart maar toen was ik pas echt ziek, ik had zowat alle mogelijke bijwerkingen. De arts van de verzekering zei mij 'vol te houden'. Maar na de kuur voelde ik mij hetzelfde, misschien zelfs slechter, dan voordien. Na de onderzoeksmolen opnieuw doorlopen te hebben, blijkt dat Giardia Lamblia nog steeds aanwezig is, nu in de vorm van cystes. Wanneer ik, met de laboresultaten, na het ziekenhuis ging met de bedoeling om terug medicatie op te starten, zegt de arts dat ze mij niet meer kunnen verder helpen gezien de eerste kuur zijn effect miste. Hij verwijst mij door naar een infectieloog. Goed, maar deze blijkt pas 11 november tijd te hebben. Ondertussen kan mijn nieuwe vriend zich rustig voortplanten, bezorgt ie mij nog steeds buikpijn en konsoorten... . Lang leve de gezondheidszorg in Zuid-Amerika! :-) Wordt vervolgd!

Voor de rest leid ik hier een rustig bestaan. Mijn albums zijn inmiddels allemaal klaar, de hond Elmo weet zich al iets beter te gedragen en ik kook met plezier iedere dag iets lekkers. Driemaal per week krijg ik Spaanse les van ne zalige (gepensioneerde) man en daarnaast studeer ik wat in mijn eentje. Niets bijzonder of spectaculair dus maar zeker ook fijn :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Neuquen»

Het gewone leven @ Nqn (22)

26 November 2014 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 26 November 2014

  • Chile
  • Chile
  • Mijn thuis aan de andere kant van de wereld :-)
  • Genieten van't mooie weer :-)

 

Plaats een Reactie

Tilly Hey Sofie, Giardia is geen lachertje hoor! Wij hebben het in huis gehad bij onze katten (jawel, Splinter had het bij!) en het blijft terugkomen... Om de paar maanden moet ik hen preventief behandelen... Die cystes besmetten je opnieuw en zo blijft de cirkel rondgaan. Ik kan er boeken over schrijven :) Hoop dat je snel een gepaste behandeling kan opstarten! Een baby had een andere verhaal geweest natuurlijk :) Geniet nog van je rustige bestaan, dat klinkt in elk geval niet slecht! dikke zoen, Tilly Geplaatst op 06 November 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking