Reisverhaal «Vino, vino y mas vino @ Mendoza»

Zuid-Amerika | Argentinië | 1 Reacties 06 November 2013 - Laatste Aanpassing 06 November 2013

Wijn, wijn en nog meer wijn in Mendoza, ik heb hier dus een zalige week gehad! :-) Ik leerde rode wijn drinken én appreciëren :-) 't Is hier super warm, er zijn twee opties: bakken & braden of smelten. Vandaag is het bv 37°, zelfs in de schaduw is het puffen MAAR je hoort mij niet klagen hoor, dorstig weer in een wijnstreek is best aangenaam... . :-)

Ik arriveerde woensdag in de namiddag, ik bestudeerde die dag enkel het postkantoor... . Net als donderdag voormiddag..., maar het postpakket is mine! :-) In de namiddag ben ik dollars gaan wisselen en ben ik toch eens beginnen nadenken over wat te doen, ik ben dan maar meteen op de hop on & hop off bus gesprongen :-) Ik boekte ook enkele trips: een wine & bike tour, paardrijden bij zonsondergang, een dagje Thermas en een High Andes Tour. Verder heb ik geprobeerd om werk te vinden in ruil voor kost & inwoon maar het is vooral veel werken (30u) voor weinig (bed & ontbijt) dus besliste ik om gewoon verder te reizen.

Op vrijdag ben ik Mendoza verder met de hop on & hop off bus gaan verkennen. Ik stopte in Parque San Martin, een gigantische groot park met lanen, meerdere sportclubs, een meer, verschillende tuinen, ... . Mooi! Vrijdag avond skypte ik met de familie Kemps, leuk zo'n spreekuur :-)

Op zaterdag ochtend (!) deed ik de wine & bike tour! We fietsten naar drie bodega's en een bierbrouwerij, dronken in totaal een 7 glazen wijn en 2 pinten bier op een 4u tijd, hoef ik te vertellen dat fietsen (in de volle zon) een heuse opdracht was? Ik begreep dan ook al gauw waarom een camionette ons volgde :-) Er reed iemand in de gracht en nee, wasn't me :-) De rest van de avond heb ik op het terras van de hostel gespendeerd... . Ik leerde er Barrie en Isla kennen,, twee solo reizigers van Engeland en toevallig hebben we min of meer dezelfde route, we slapen ook op dezelfde dorm.

Zondag ochtend voelde ik mij best fris dus ging ik de plaza's in Mendoza verkennen, toffe ontmoetingsplaatsen! In de namiddag ging ik paardrijden om de zonsondergang in de Andes (met de gaucho's in El Jarillal) te beleven, gevolgd door een lekkere BBQ met veel wijn en de avond eindigde al zingend... . Een zalige avond! Zo plezant dat ik vergat om veel foto's te nemen :-)

Ik had met Isla afgesproken om op maandag naar de Thermas in Cacheuta te gaan. Ik voelde mij iets minder fris maar de trip, incl. lunch was betaald dus... . Dagje relaxen in warm water baden, met een modderbad, verschillende zwembaden, ligweides, ... was uiteindelijk zo slecht nog niet :-) 't Was alleen iets te warm :-) Wederom super lekker gegeten, natuurlijk BBQ :-) 's Avonds kwamen we Barrie op het terras tegen, gezellig: wijn, olijven, ... . Hier ontstond het plan om een auto te huren en samen een roadtrip in de omgeving van Salta te doen.

Isla vertrok op dinsdag naar Chili. Ik mocht met een serieuze kater om 6u opstaan voor de High Andes tour :-) Zwaar leven zo reizen :-) De trip was zeker wel de moeite, je ziet de belangrijkste plaatsen op één dag: Uspallata, Penitentes, Puente del Inca & Aconcagua en je toert een dagje door de Andes, mooi! 's Avonds toch nog afgesproken om terrasjes gaan doen, vooral omdat ik besliste om op woensdag avond verder te reizen dus ik moest gewoon nog wijn gaan drinken én natuurlijk mijn Spaans oefenen :-) Om 3u vond ik mijn bed en om 10u moest ik gepakt & gezakt uitchecken... . Barrie en ik reizen naar Cordoba en gezien we met zijn allen rond de 20e november in Salta moeten zijn, moet ik best wel opschieten. Barrie zal na Cordoba eerst nog naar het westen reizen, ik al verder naar het noorden.

Gelukkig mogen we vandaag nog gewoon in de hostel rondhangen, Barrie had blijkbaar ook een fijne nacht want hij ziet er nog minder fris dan mij uit :-) In de voormiddag zijn we bustickets gaan kopen, een terrasje gaan doen en in de namiddag hebben we wat op het terras van de hostel gezeten, 't is echt te warm om iets te doen, we zijn uiteindelijk twee ijsjes gaan eten, kwestie van te kunnen vergelijken :-)

Je hoort het wel: ik geniet ten volle van het reizen dus alles is dik in orde! Mijn Spaans is al wat vlotter, ik maak veel praatjes met Argentijnen, ontmoet leuke mensen, eet & drink goed, ... . :-)

Ik reis vanavond met de bus van 22u verder naar Cordoba, normaal zal ik daar rond 8u morgen ochtend arriveren. Tot dan!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Mendoza»

Mendoza (142)

06 November 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 01 November 2013

  • High Andes Tour - Aconcagua (6959m!)
  • Dagje SPA
  • Mendoza city tour - Parque San Martin
  • Plaza San Martin

 

Plaats een Reactie

Marian Keep up te good work! Héél plezant om eerst via smsjes tipjes van de sluier te ontdekken en achteraf de foto's te zien! ;-) Ik ben weer helemaal mee! :-) Geplaatst op 07 November 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking