Reisverhaal «We reizen verder naar het Zuiden!»

Zuid-Amerika | Argentinië | 0 Reacties 12 September 2013 - Laatste Aanpassing 25 September 2013

Het is beslist… ik reis verder naar het Zuiden, next stop: Puerto Madryn. Gewoon, omdat ik mezelf beloofde steeds mijn eigen gevoel te volgen :-) ’t zal er iets kouder zijn maar ook iets goedkoper en gezien het daar duur is, is dat een meevaller! Het hoogseizoen begint er in oktober dus ik vermoed hetzelfde te kunnen zien/beleven en dat voor minder geld :-) Ik zal vrijdag avond een nachtbus nemen, 1470 km verder en zo 'n 18u later zal ik in Puerto Madryn aankomen. De afstanden zijn hier zo groot dat ik het niet zag zitten om eerst naar het Noorden te gaan om nadien helemaal naar het Zuiden te zakken. Ik zocht én vond reeds een hostel en boekte deze voor 4 nachten (bed in een dorm), nadien zien we wel weer verder.

Ondertussen heb ik mijn ticket voor de nachtbus ook geboekt, je kan hier kiezen tussen semi-cama (zetel), cama (zetel die 160° plat kan) of cama-suite (zetel kan 180° plat en je kan een ‘individual’ vragen, blijkbaar is zo’n nachtbus steeds een dubbeldekker en op de bovenste verdieping is er een rij enkele zetels naast een rij dubbele zetels). Ik kon hier in ‘t straat een cama reserveren maar ik vond het nogal duur (765 pesos) dus besliste ik om naar Retiro te wandelen (wederom de afstand verkeerd ingeschat) om in het busstation zelf naar een goede deal op zoek te gaan. Zo’n 15 kantoortjes en evenveel gesprekjes in ’t Spaans later vond ik een ticket voor 612 pesos én cama-suite + individual :-) Ik ben benieuwd hoe dus busrit zal meevallen! Blijkbaar wordt er avondeten, ontbijt en middageten geserveerd en mag je onbeperkt drank vragen/nemen, enkel water zou er niet zijn :-)

Voor de rest heb ik gisteren nog wat buiten rond gehangen en wat gelezen. Ik ben terug dollars gaan wisselen en ben er in geslaagd om terug voor 9,10 te wisselen :-) Al zeg ik het zelf: ik ben goed bezig! Ik moet er wel bij vertellen dat mijn reiservaring helpt. Ik voel mij ook geen toerist, ik bengel er zo ergens tussen in :-)

't is hier vier dagen erg mooi weer geweest maar vandaag regent het. Ik plan dus een dagje zelfstudie Spaans :-) en wat bezigheidstherapie: internet, lezen, rondhangen. Morgen is het enkel nog inpakken en wat inkopen doen. Ik laat weer van mij horen eens ik in Puerto Madryn ben!

Enkele weetjes:

* Of je nu een smal poepke hebt of heuse ronde bips, leggings zijn hot in BA! Liefst mét kort t-shirtje en sportschoenen!

* Ook tattoos zijn hier erg hot!

* Een zakdoek lijkt hier een accessoire, de straat of je t-shirt kan daar toch ook voor dienen? In Brazilië is dit ook zo, zou dat in heel Zuid-Amerika zijn? I hope not!

* In de supermarkt kan je aardbeien los, per stuk, kopen.

* Ik winkel hier gewoon in de Carrefour :-)

* Ik zag hier nog geen enkel ongedierte, zelfs geen kakkerlak, vreemd (maar oké)!

* Alle schoolkinderen, ook de kleutertjes, dragen een laboschort over hun kleding.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Buenos Aires»

Buenos Aires (94)

10 September 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 20 September 2013

  • Caminito - een arme, kleurrijke, artistieke wijk
  • Hostel Via Via. Het raam boven de deur is dé dader
  • Buenos Aires - het dagelijks leven
  • Buenos Aires - Teotro Colon

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking