Reisverhaal «Weekendje @ Humahuaca»

Zuid-Amerika | Argentinië | 0 Reacties 22 December 2013 - Laatste Aanpassing 23 December 2013

Vorig weekend ben ik een weekendje naar Humahuaca geweest, een dorp op zo'n 5u van Salta. Ik was er tijdens de roadtrip al geweest maar enkel in het dorp en ik wilde er graag de natuur leren kennen. Ik wilde ook even alleen zijn en wat dingen op een rijtje kunnen zetten. Op vrijdag, meteen na de Spaanse les, ben ik op de bus gesprongen, vlotte rit en om 21u was ik al in Humahuaca. Ik werd er super vriendelijk ontvangen in de gezellige Hostel La Humahuacasa. Paula stelde meteen voor om te koken en samen te eten, ik voelde mij er dan ook direct thuis :-) 

Op zaterdag ben ik eerst in de voormiddag cadeautjes gaan kopen :-) In de namiddag ben ik met een groepje, in de laadbak van een jeep, Serranias de Hornocal gaan verkennen, wat een prachtig kleuren! We reden door naar Púcara, een dorpje met ruïnes maar dat stelde niet zo veel voor. Daarna stopten we in Coctaca, een klein dorpje met agriculturele ruïnes en gigantische cactussen, mooi! Ik was wel mijn zonnecrème in Salta vergeten en ik heb nu zo'n beetje dezelfde kleur als de bergen... Au! Na de trip wandelde ik in mijn eentje naar Peñas Blancas, hoofdzakelijk witte bergen, ook de moeite! :-) 's Avonds BBQ-den we in de hostel, wat een luxeleventje :-)

Op zondag nam ik de bus naar Uquia, een 12 km van Humahuaca, om daar La Quebrada de las Señoritas te verkennen. Wat een adembenemende wandeling! Ik wandelde er 4u zonder iemand tegen te komen, zalig! Ik picknickte, zag kolibries aan het werk, ... . De enige die ontbrak was onze papa, hij zou het geweldig gevonden hebben :-) 

Opvallend is dat niemand weet om hoe laat de bus komt, zelfs de chauffeur niet. Op de heenweg vraag ik het uur van de terugrit en de chauffeur antwoordt: 'de bus passeert ieder uur', dus ik vraag of hij ongeveer weet wanneer en hij antwoordt weer: 'ja ja, ieder uur' :-) Ik ga na de wandeling naar de bushalte en vraag daar aan een plaatselijk moederke of zij weet hoe laat de bus komt: 'ja, ieder uur'. Oké dan maar gewoon wachten :-) Ze begint echter te babbelen en daarin vertelt ze dat ze dagelijks deze bus neemt omdat ze in Uquia werkt maar ze heeft geen horloge, noch een gsm, ze weet dus niet hoe laat de bus komt. Ze werkt er samen met haar kids (8, 10 en 12 jaar) en eentje op de rug in de groenteteelt. De kids gaan niet naar school, daar zijn geen middelen voor, triest! De kids zeuren dat ze honger hebben en ik biedt hen mijn broodjes aan maar, tegen alle verwachtingen in, mogen ze deze van de mama niet aanvaarden.

In de namiddag heb ik nog wat rondgewandeld en wat in de hostel 'gehangen', wachtende op mijn bus van 18u. Een lange rit later, om 00u30, was ik terug 'thuis' :-) Onderweg was er een politiecontrole, nadien een klapband en daarna is de chauffeur de reserveband ook nog in de 'bandencentrale' gaan wisselen. Op zich vond ik het niet zo erg, ik heb van mijn weekendje genoten! :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Humahuaca»

Weekendje Humahuaca (91)

22 December 2013 | Zuid-Amerika | Argentinië | Laatste Aanpassing 23 December 2013

  • Uquia
  • Uquia
  • Uquia
  • Uquia - Quebrada de las Señoritas

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking