Reisverhaal «@ Cochabamba»

Zuid-Amerika | Bolivië | 2 Reacties 16 Maart 2014 - Laatste Aanpassing 16 Maart 2014

Toen de bus van de andere maatschappij arriveerde dacht ik: 'deze keer heb ik goed gekozen :-)', tot mijn bus kwam aangereden... . Niet dus, ik dacht dat dubbeldekkers altijd wel nieuwer waren maar ik weet nu dat dit niet zo hoeft te zijn... . Maar 18u later ben ik, goed dooreengeschud en amper geslapen, heelhuids in Cochabamba aangekomen! :-)

't Was al een heel avontuur om al de bagage in de bus te krijgen, ongelooflijk wat mensen meezeulen: zakken vol maïs, dekens, ... en in die mate dat je per extra zak moet bijbetalen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat mensen ook veel mee op de bus nemen. Toen eindelijk mijn rugzak, ik was zo blij met mijn flight bag :-), tussen 101 zakken stond, zocht ik mijn plaatsje in de bus. Veel bekijks want ik wat de enige 'rubia'. Blijkt dat ze het onder mijn stoel al lekker vol geduwd hebben met dozen en zakken. Ik vraag van wie dit is, een discussie later willen ze het eindelijk verplaatsten maar ze begrijpen niet waarom ik geen 18u met mijn hoofd tussen mijn knieën wil zitten :-) Ik kan mijn rugzak toch ergens anders leggen? Nee, ik denk het niet. Mijn assertiviteit is nog steeds in orde ;-) Als extra'tje komt er een volslanke Boliviaanse oma, in typische klederdracht (dus extra brede rok), langs mij zitten en zit ik lekker krap tussen haar en het venster. De eerste uren was het puffen op de bus, nadien best koud en 's morgens weer heet. Bovendien was er geen verlichting, dus vanaf 19u30 tot 05u30 was het spookachtig donker, gelukkig was het volle maan. Hoef ik nog te zeggen dat ik blij was om een bordje: 'Terminal Cochabamba' te zien :-)

Ondertussen ben ik in Hostel Las Lilas gearriveerd. Best wat afgelegen maar wel met een grote tuin en zwembad. Vandaag doe ik niets meer, enkel skypen met Nelis want hij wilde 'Métie kijken' :-) en nadien duik ik in de hangmat :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Cochabamba»

Cochabamba (57)

19 Maart 2014 | Zuid-Amerika | Bolivië | Laatste Aanpassing 18 Maart 2014

  • Convento Santa Téresa - karmelietessenklooster
  • Convento Santa Téresa - karmelietessenklooster
  • Cochabamba
  • Hostel Las Lilas

 

Plaats een Reactie

Annemie Ale de busritten blijven dus verbazen! Chapeau toch hoe je het allemaal toch doet! Ik ben trots op je! Geplaatst op 18 Maart 2014
Marian Haha, Sofie toch... Fijn te horen dat uw assertiviteit nog steeds op punt staat! Had dan ook niet anders verwacht! ;-) Geplaatst op 17 Maart 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking