Reisverhaal «@ Potosi»

Zuid-Amerika | Bolivië | 0 Reacties 17 Januari 2014 - Laatste Aanpassing 17 Januari 2014

Mijn eerste Boliviaans bus avontuur... . In Argentina en Chile kies je een plaats op de pc en wordt alles netjes geregistreerd. In Bolivia kies je een plaats op een blad papier. Allemaal goed & wel als er een bus komt zoals op het papier getekend staat :-) We kozen een plaatsje op een grote bus maar er kwam een kleine bus... . Ik had geluk, mijn plaatsnummer was er ook op de kleine bus maar er werd mij vriendelijk gevraagd om met een mama met drie kids te wisselen. Ik twijfelde even maar oké, in orde. Ik mocht van voor bij de chauffeur zitten. Ik vroeg mij al wel af waarom de mama daar niet ging zitten, daar is immers meer plaats of niet? Niet dus, uiteindelijk zaten we met acht in de cabine bij de chauffeur. Twee achter de zetel, de chauffeur met zijn neus tegen de venster, ik op de stoel (die gaf ik echt niet meer af), iemand op een emmer en de rest er ergens tussen gewrongen én dat voor 5u lang. Er was één dame niet zo content met deze regeling en zij begon met de chauffeur te discussiëren. Ze trachtte mij er bij te betrekken maar ik voelde aan dat dit niet goed zou aflopen dus heb ik mij gewoon omgedraaid. De discussie liep zo uit de hand dat er een militair tussen beide kwam, daar sol je dus niet mee: de dame werd met haar twee voeten van de grond uit de bus gehesen, problem solved :-) Gelukkig is de weg van Uyuni naar Potosi splinter nieuw. De bus was echter zo oud dat ik het gevoel had in de motor te zitten, zo'n lawaai! Er piept iets, de chauffeur klikt al rijdend het dashboard open en trekt gewoon een stekkertje uit, weer een probleem minder :-) Onderweg had een oude dame problemen met de rijstijl van de chauffeur, ik vond die best oké, en ze kreeg de keuze: zwijgen of uitstappen. Bolivianen zijn onder elkaar best mondig! Onderweg zijn we dan gestopt om te eten en te plassen (maar er was geen wc). Ik at er zoals alle locals een menu (soep + hoofdgerecht) voor 12 Bolivianos, zo'n 1,20€ en 't was nog lekker ook! Op zich vond ik het bus avontuur nog wel plezant, gewoon om te zien hoe het er hier aan toe gaat en 't was natuurlijk ook maar voor 5u.

Ik ben voor 5 Bolivianos met de taxi van de terminal naar de hostel gekomen dus ik kan nog niets van Potosi zeggen. Ik zag vooral erg smalle straten en vele kraampjes. 't Lijkt hier vooral spotgoedkoop.

Normaal zal ik morgen, op eigen risico (!), de mijnen bezoeken. Ik ben benieuwd! Zondag zou ik het centrum wat willen verkennen en maandag reis ik verder naar Sucre.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Potosi»

Potosi (51)

19 Januari 2014 | Zuid-Amerika | Bolivië | Laatste Aanpassing 19 Januari 2014

  • Potosi
  • Las minas - gids Pedro
  • Las minas - onderweg
  • Hostal The Koala Den

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking