Reisverhaal «Back @ Copacabana»

Zuid-Amerika | Bolivië | 0 Reacties 07 April 2014 - Laatste Aanpassing 07 April 2014

Eens terug in Copacabana ging ik terug naar Hotel El Mirador maar ondanks de reservering hadden ze geen kamer meer vrij... . Niet leuk maar goed. Dan maar mijn grote rugzak opgehaald en op zoek naar een slaapplaats. Celine nam meteen de bus naar Cusco - Peru dus hier stopt het avontuur samen :-) Gelukkig zijn er veel hotels/hostels en vond ik gauw een bed. 's Avonds deed ik niets bijzonder meer, door het verhuizen was ik te laat voor de zonsondergang dus dan maar meteen uit eten.

Vandaag (maandag) is mijn rustdagje: foto's uploaden, de blog aanvullen, terrasje doen en voor de rest: lekker niets doen :-) Ik kocht mijn busticket naar Puno - Peru dus dit is meteen mijn laatste dagje in Bolivia, een land met zeer afwisselende en mooie natuur!

Morgen om 9u neem ik de bus en rond 13u zou ik in Puno moeten arriveren. Op naar het volgende avontuur!

Enkele weetjes:

* een Cholita ben je van generatie op generatie, als iemand beslist om er mee te 'stoppen' en gewone kleding te dragen, kan de volgende generatie geen Cholita meer zijn

* een Cholita 'moet' stevig zijn zodat ze 8 maanden zwanger nog steeds mee kan werken, mét kind op de rug én alles draagt

* als een Cholita een man tracht te versieren, toont ze haar kuiten, deze moeten goed ontwikkeld zijn om aantrekkelijk gevonden te worden :-)

* de laatste dagen in een land leef je óf rijkelijk óf armzalig want het geld moet op of er is bijna geen geld meer. Deze keer was armzalig maar ook dat lukt :-) De laatste 5d in Bolivia had ik nog 50€ om álles te bekostigen: eten, slaapplaats, bus, boot MAAR het is gelukt en dat zonder honger te lijden ;-)

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking