Reisverhaal «Mosquitos @ Santa Cruz»

Zuid-Amerika | Bolivië | 0 Reacties 31 Januari 2014 - Laatste Aanpassing 31 Januari 2014

Santa Cruz, een aparte wereld in Bolivia! Het klimaat is er erg tropisch, 't is dus altijd zeer warm maar ook zeer vochtig, incl. regelmatig tropische regen én er zijn massa's muggen. Ik vermoed dat het van Brazilië geleden is dat ik nog zo veel muggenbeten gehad heb... Fijn is anders! Ik weet dan ook al dat vrijwilligerswerk in de jungle niets voor mij is, hoe tof het werk met de dieren mij ook lijkt. In de projecten mag je dan ook nog geen 'deet' gebruiken dus nee, dank je :-)

Verder is Santa Cruz de belangrijkste partner van La Paz, hier transporteren ze de drugs (voornamelijk cocaïne), dit maakt dat het hier niet zo veilig is. Je 'voelt' hier dat je goed moet opletten en dat maakt een verblijf minder aangenaam. 's Avonds, na 19u, mag je in principe niet meer buiten, zelfs in groep wordt het afgeraden omdat er veel gewapende overvallen zijn. Je ziet hier opvallend grote en dure auto's rondrijden, banken worden beveiligd met veiligheidsmensen met machinegeweren, er rijden pick up's rond met zwaar bewapende agenten in de laadbak (incl. bivakmutsen), alle deuren zijn op slot (zelfs van tour bureaus), ... . Een vreemde sfeer!

Ik heb hier de stad verkend, wat rondgehangen en ben een dagje naar Jardin Botanico geweest. Voor de rest ben ik vooral in de hostel gebleven, ook wel omdat het één dag regende. Het centrum op zich is tof maar de sfeer is dat niet, er zijn bv ook geen terrasjes en er zijn vele bedelaars. Ik ben eens door de volkse buurten gewandeld, de marktjes gedaan, van een pedicure genoten :-) en wat fruit gekocht. Op de verjaardag van onze papa ben ik naar Jardin Botanico geweest, een half uur buiten de stad. Echt wel de moeite als ik de muggen vergeet. Vele vlinders, mooie natuur en als extra wat andere dieren. 's Middags ben ik lekker gaan uit eten én ben ik natuurlijk een ijs gaan eten, hij zou er van genoten hebben :-) 's Avonds botste ik in de hostel op wat Argentijnen, altijd gezellig: gitaar, zingen én pintjes drinken. Ik voelde mij weer even thuis :-) 't Was een leuke dag!

Toen ik namiddag mijn ijsje zat te eten, zag ik een man aankomen en voelde ik: 'dit zijn troubles' en ja hoor, binnen de kortste keren zat hij naast mij. De typische vragen: vanwaar ben je, hoe heet je, ben je getrouwd, ... . Ik zei al meteen dat ik getrouwd ben :-) en dat mijn man nog in het hotel was. Welk hotel? Blablabla, kortom hij wilde dat ik met hem mee ging... . Geen denken aan! Ondertussen zat ik geplet tussen hem en de leuning van de bank. Het leek mij een goed plan eerst mijn ijs op te eten en dan proberen weg te geraken. Al wat rondgekeken of iemand kon helpen maar ik bleek de enige reiziger op het plein te zijn. Het belang van mijn huwelijk uitgelegd :-) en eens mijn ijs op was, rechtgestaan. Natuurlijk volgt hij mij, dus ik draai terug, doe alsof ik nog wat foto's neem maar gezien hij rond mij blijft hangen, wandel ik naar twee aankomende agenten. Het zal hun een zorg wezen... maar ondertussen lijkt hij wel wat afstand te nemen. Mijn eerste idee was: ik spring in een taxi maar als hij er dan bij springt, zit ik natuurlijk helemaal vast. Op een bepaald moment zie ik hem niet meer en ben ik een winkel binnen gegaan. Wat gewacht, gecheckt en verder... zo tot aan de hostel die op een 20min. wandelen van het plein ligt! Een avontuur was het wel :-)

Vandaag ga ik verder naar Samaipata, een dorp op een 3u van Santa Cruz. Ik hoop dat het daar wat veiliger aanvoelt en dat ik alsnog de tours kan doen die ik in gedachten heb :-) In Santa Cruz zijn te weinig reizigers om een groep te vormen en om zo een tour betaalbaar te maken. Omwille van de prijs ben ik ook niet terug naar Pantanal gegaan. We zien wel!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Santa Cruz»

Santa Cruz (67)

31 Januari 2014 | Zuid-Amerika | Bolivië | Laatste Aanpassing 29 Januari 2014

  • Jardin Botanico
  • Santa Cruz - voor 2,50€ kunnen we weer 2w verder :
  • Cementerio
  • Jardin Botanico

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking