Reisverhaal «Sightseeing @ Cochabamba»

Zuid-Amerika | Bolivië | 0 Reacties 19 Maart 2014 - Laatste Aanpassing 19 Maart 2014

Cochabamba, een grote stad in een vallei met naar 't schijnt het meest aangename klimaat van Bolivia. Ik logeerde in Las Lilas, een mooie hostel met een grote tuin en zwembad maar wel ver van het centrum. Gelukkig werd er 's avonds voor ons gekookt: handig, goedkoop & lekker! :-)

Op zondag heb ik enkel even met Nelis & co geskypt :-), verder heb ik vanuit de hangmat van het zonnetje genoten! Enkele nachtbussen kort na elkaar kruipt in je kleren!

Fris en monter nam ik maandag ochtend een trufy naar het centrum. Een trufy is een gedeelde taxi, delen mag je echt letterlijk nemen, vaak zijn het grote gezinswagens of monovolumes en er gaat telkens eens zoveel volk in als de bedoeling is... . Je zit letterlijk en figuurlijk in elkaar persoonlijke ruimte. Maar goed, het is veel goedkoper dan een taxi, zo 'n 0,20€ per rit. Eens in het centrum, verkende ik de belangrijkste bezienswaardigheden, voornamelijk plaza's en kerken. Na de lunch wandelde ik naar Palacio Portalés, best een eind lopen. Ik arriveerde een klein uurtje te vroeg en besloot geduldig te wachten. Na een uur opende iemand de deur om te zeggen dat het paleis op maandag niet opent... . Geen probleem, dan wandelen we helemaal terug om het klooster te bezoeken, onderweg werd ik op een bui van zo'n 10 minuten getrakteerd en ik kwam dan ook als een verzopen waterkieken aan't klooster aan :-) Convento Santa Téresa is een karmelietessenklooster dat tot 2004 in gebruik was, wat een leven! Na een rondleiding van 2u ging ik op zoek naar de juiste trufy, even zoeken, natuurlijk de verkeerde genomen, wederom een eind lopen om vervolgens een rustige avond in de hostel te beleven.

Op dinsdag ging ik 's morgens naar La Cancha, een verzamelnaam voor verschillende gigantische markten. Gelegen in een minder veilige buurt en ik 'voelde' dat ik best kon opletten, ik liep dan ook voor 't eerst met mijn rugzak op mijn buik :-) Ik was de enige niet-Boliviaanse en ik heb dan ook wijselijk geen foto's genomen. Het was zalig om te zien en eigenlijk niet te beschrijven. Ze verkopen er letterlijk alles en alles is netjes gesorteerd: gangen met wortelen, coco-bladeren, shampoo, koeken, rokken, ... . Alle gangen lopen er in elkaar over en na 10 minuten wist ik eigenlijk al niet meer waar ik was, ik passeerde het vlees en dacht even te moeten overgeven: wat een geur! Ook tijdens mijn marktbezoek werd ik op een korte bui getrakteerd en ontdekte ik dat overdekt niet gelijk staat aan droog... . Ik dronk er voor geen geld een lekker fruitmix, kocht er noten en keek er vooral mijn ogen uit :-) Een toffe ervaring!

Na de lunch wandelde ik terug naar Palacio Portalés. Wat een mooi paleis, vooral binnen is het adembenemend ingericht: handgemaakte meubels, prachtige muurschilderingen, ... . Ik mocht er jammer genoeg geen foto's maken. Ook de tuin was zeker wel een wandeling waard!

's Avonds besloot ik om woensdag (vandaag) toch naar Torotoro, zo'n 5u zuidelijker, te reizen en bracht ik mijn spullen in orde. Ik heb lang getwijfeld omdat de tours vanuit Cochabamba te duur zijn, zo'n 300US$ voor 3d/2n. Maar ik wil toch graag naar het Nationale Park gaan en dus ga ik vandaag op mijn eentje, met de openbare bus, naar daar. Ik hoop ter plaatse een goedkope verblijfplaats én gids te vinden. Ik denk er vanavond om 20u aan te komen. Ik heb geen idee of er gsm-bereik en/of internet is dus no worries als je niets van mij hoort! Normaal neem ik zaterdag ochtend in Torotoro de bus terug naar Cochabamba. Hopelijk kan ik hier meteen een aansluiting naar La Paz nemen, zo'n 9u noordelijker, waar ik zaterdag avond hoop aan te komen :-) Eens er terug wifi is, geef ik een teken van leven :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Cochabamba»

Cochabamba (57)

19 Maart 2014 | Zuid-Amerika | Bolivië | Laatste Aanpassing 18 Maart 2014

  • Convento Santa Téresa - karmelietessenklooster
  • Palacio Portalés
  • Cochabamba
  • Palacio Portalés

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking