Reisverhaal «Tours @ Tupiza»

Zuid-Amerika | Bolivië | 0 Reacties 15 Maart 2014 - Laatste Aanpassing 15 Maart 2014

Tupiza, de plaats waar je te paard of met de jeep de natuur in kan en de uitvalsbasis voor een bezoek aan Salar de Uyuni. Het is een dorp dat je op een half uurtje gezien hebt :-) Er zijn wat buurtwinkels en marktjes, er heerst een gezellige drukte. Ik ervaar de bevolking deze keer als vriendelijker, misschien omdat het zonnetje volop schijnt of misschien omdat het nog dicht bij de Argentijnse grens is. Het is alleszins aangenamer!

Gezien ik voordien de zoutvlakte al bezocht, ben ik donderdag namiddag een tour met een jeep gaan doen. Ik deed dit met drie Boliviaanse madammen, journalisten en dat heeft de gids geweten :-) Het zijn trouwens de eerste vrijgezelle én zelfstandige vrouwen die ik hier tegenkom, een verademing! We bezochten: Cañon del Duende, Quebrada de Palala, El sillar, een mooi stuk natuur! 's Avonds ging ik vroeg slapen, de busrit had zijn sporen nagelaten :-)

Vrijdag ging ik met enkele mensen van Nieuw-Zeeland en iemand van Duitsland paardrijden, ik heb er vandaag nog plezier van :-) Ook tijdens deze tocht verkenden we adembenemende natuur: Puerto del Diablo, Valle de los Mochos, Cañon del Inca en Quebrada de Palmira. Maar paardrijden en foto’s maken is niet zo'n ideale combinatie dus ik genoot er vooral van en maakte enkel tijdens de pauzes wat foto’s. 's Avonds wandelde ik met een Belgisch gezin (een koppel met drie kids dat een jaar door Zuid-Amerika reist, chapeau!), dat ik in het hotel leerde kennen, naar de mirador. We wilden graag de zonsondergang zien maar we arriveerden net iets te laat :-) We hadden wel een mooi uitzicht over Tupiza.

Ik vond beide dagen de gidsen wat teleurstellend. De eerste uitstap bleef de gids gewoon in de jeep zitten en mochten we alleen rondwandelen... . Ook de tweede dag antwoordde de gids als we vragen stelden maar spontaan werd er weinig of niets verteld, jammer!

Deze namiddag neem ik om 17u30 de bus richting Cochabamba, zo'n 16 à 18u noordelijker. Ik hoop dat ik deze keer 'een goede' busmaatschappij koos maar ik ben al blij als ik morgen ergens in de voormiddag en zonder al te veel brokken arriveer :-) Wordt vervolgd!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Tupiza»

Tupiza (52)

15 Maart 2014 | Zuid-Amerika | Bolivië | Laatste Aanpassing 14 Maart 2014

  • Jeeptour
  • Tupiza
  • Tupiza
  • Jeeptour

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking