Reisverhaal «@ San Pedro de Atacama»

Zuid-Amerika | Chili | 1 Reacties 07 Januari 2014 - Laatste Aanpassing 10 Januari 2014

Het afscheid in het hospitaal: dames in tranen en ik werd plat geknuffeld :-) Ik kreeg er zo'n mooie complimenten en een grote fotokader. Gezien mijn rugzakken echt al vol zitten, heb ik de foto's er uit genomen en de kader (in de hostel) achtergelaten... . Iedereen had iets lekkers om te eten voorzien, ook de armste collega's, zo lief! Ik voelde mij helemaal vereerd :-)

Eens terug in de hostel werd ik met een diner opgewacht :-) Ze hadden met z'n allen samen gelegd, ook hier degene die het minder breed hebben. Vele mooie, lieve woorden, knuffels, kussen en een klein feestje later, dook ik om 4u in mijn bed. De wekker wist mij om 6u te vertellen dat het tijd om te gaan was, slik!! Ik was er zo graag, ik twijfelde nog even om te vertrekken maar besloot toch om het avontuur tegemoet te gaan :-) Mijn maatje Carlos zorgde nog voor een ontbijt (na 2u slaap!) en nadien liet ik Salta met veel gemengde gevoelens achter mij. Wat een zalige tijd!

Na een dag en nacht van afscheid nemen ben ik dus om 18u in San Pedro de Atacama aangekomen. Vrij vlotte grensovergang maar toch 2u later dan voorzien, geen idee waarom, ik heb veel geslapen! :-) De panorama's die ik gezien heb waren mooi, van natuur naar woestijn en kilometers niets. Dat ik niet voorbereid was, heb ik al geweten... . Ik had er dus niet aan gedacht om Chileense pesos te voorzien, ik ging er van uit dat ik deze aan de terminal kon afhalen. Ik had er dus geen idee van dat Atacama maar een zakdoek groot is, alles uit zand bestaat en de terminal eerder een halte is... . Daar stond ik dus: geen geld, geen hostel, geen plan, ... . Uiteindelijk een man aangesproken die mij naar een bankautomaat en een hostel wilde brengen. De bankautomaat werkte niet, spurtje in de hete zon om uiteindelijk in een apotheek geld af te halen :-) Spurtje terug en op zoek naar een hostel, bijna alles volzet... . Na anderhalf uur heb ik een veel te duur bed, in een mini-kamer, in een partyhostel: Rural gevonden. Bijkomend kan ik hier maar 2 nachten blijven want daarna is alles volzet, de zoektocht is dus nog niet ten einde... . Verder hoorde ik dat, als ik morgen iets wil doen, het voor 20u moest beslissen en het was al half 8... . Geen idee, geen zin om na te denken of dingen op te zoeken en gewoon gevraagd wat ze aanraden :-) Morgen ga ik dus om 7u (!) naar zekere lagunas, welke zal ik dan wel uitvinden. Nadien mocht ik ook nog op zoek naar ontbijt en een lunchpakket voor morgen, een hele onderneming :-) Ik denk dat ik 5 winkeltjes deed vooraleer ik ontbijtgranen, yoghurt, brood, kaas en fruit kocht. Wat was ik afgelopen tijd verwend :-) 

Atacama is echt klein, authentiek en toeristisch tegelijk. Mooie kleinere huizen, smalle zandstraten, enkel buurtwinkels maar het stikt er van de touroperators, een vreemde beleving! Benieuwd wat ik de volgende dagen ga ontdekken.

Ik ben duidelijk het reizigersleven niet meer gewoon, ik mis Salta heel erg en momenteel ben ik geneigd om eerder terug te keren en daar te blijven. Ik geef mezelf een week om mijn ritme te vinden, wat orde in de chaos te krijgen en te beslissen wat ik wil... . Ik hou jullie op de hoogte :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «San Pedro de Atacama»

San Pedro de Atacama (160)

12 Januari 2014 | Zuid-Amerika | Chili | Laatste Aanpassing 12 Januari 2014

  • Geyser del Tatio
  • Valle de la Luna
  • San Pedro de Atacama
  • Laguna Cejar - drijven :-)

 

Plaats een Reactie

Marian Volg je hart! x Geplaatst op 10 Januari 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking