Reisverhaal «@ Valparaiso»

Zuid-Amerika | Chili | 2 Reacties 20 Oktober 2013 - Laatste Aanpassing 20 Oktober 2013

Na een busrit van 12u ben ik een kleine 1000km noordelijker: in Valparaiso. Gezien ik om 7u 's morgens aangekomen ben en het nachtleven hier nog volop bezig was, ben ik met een taxi naar mijn hostel: Girasoles gegaan. 't is een erg kleurrijk huis, de gemeenschappelijke ruimtes lijken verouderd maar oké, de dorm zag ik enkel in het donker dus daar kan ik nog niet veel van vertellen. Na er 2u gezeten te hebben zonder iemand te zien en eens goed rond gekeken te hebben, voelde het niet meer zo goed aan. De hostel was toch wel erg stoffig en aan de geluiden te horen eerder gericht op families met kinderen. Verder leek het prijs/kwaliteit eerder duur. Daarom heb ik beslist om een andere hostel te gaan zoeken. Rapper gezegd dan gedaan in al die kleine steegjes met véél trappen, gelukkig kan ik al beter plan-lezen :-) Na een paar hostels gezien te hebben, heb ik er voor gekozen om naar Casa Fischer te verhuizen. Alweer de rugzakken op en wandelen maar... . 't Is een kleine kleurrijke hostel met een gezellige gezamenlijke ruimte, grote dorms, bedden met donsdekens én een vriendelijke ontvangst. Ik mocht zelfs mee ontbijten, gratis. Zeer welkom na een korte nacht in de bus. Ben content dat ik verhuisd ben! :-) Het is goedkoper en het voelt vooral veel beter aan!

Vandaag ga ik de stad wat verkennen en kijken wat ik hier de volgende dagen kan ondernemen. Bij aankomst voel je meteen dat je in een stad ben en dat je dus best wat waakzamer kan zijn. Valparaiso doet mij aan Salvador de Bahia denken, 't is erg kleurrijk, er is veel graffiti, aan Rio de Janeiro door de huizen tegen de bergwand en aan Sevilla door de smalle straatjes :-) Een leuke combinatie en ik vermoed dan ook dat ik hier een leuke tijd zal hebben!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Valparaiso»

Valparaiso (125)

23 Oktober 2013 | Zuid-Amerika | Chili | Laatste Aanpassing 20 Oktober 2013

  • Tours 4 Tips
  • Portales - vismarkt
  • Boottrip
  • Hostel Casa Fischer

 

Plaats een Reactie

Tilly Groot gelijk om uw gevoel te volgen! Dat zegt vaak meer dan we denken... Als ik je verhalen lees, hoor ik je ze zo al vertellen... Fijn dat we mee mogen volgen met je avonturen (beetje jaloers langs deze kant maar kom...) :) Geplaatst op 22 Oktober 2013
Sylvie Heb een beetje bijgelezen. Wat een heerlijke tijd! En wat een mooie omgeving! Geplaatst op 20 Oktober 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking