Reisverhaal «Avontura @ Pucón»

Zuid-Amerika | Chili | 1 Reacties 19 Oktober 2013 - Laatste Aanpassing 19 Oktober 2013

Ik ben sinds zondag in Pucón, een dorp in Midden-Chili. Er heerst een gemoedelijke sfeer en je kan er voornamelijk avontuurlijke trips ondernemen. Ik logeer in een zalige hostel, vandaar dat ik er wat langer gebleven ben, de sfeer is er super en iedere dag wordt er 's avonds iets gedaan: uit eten, kaarten, een gezelschapsspel, ... . Al kan de zon er ook voor iets tussen zitten :-) Maar vanaf nu zal het in principe enkel warmer worden!

Op maandag heb ik wat in Pucón rond gewandeld, vooral het zwarte strand en het meer zijn leuk. Voor de rest zijn er vooral kantoortjes die trips organiseren, outdoorwinkels, café's en resto's. Ik heb op maandag ook beslist om de vulkaan te beklimmen en heb het daarom de rest van de dag bewust erg rustig gehouden.

Op dinsdag beklom ik Vulcano Villarrica :-) Nadien hadden we het echt wel verdiend om uit te gaan eten mét dessert, hmm!

Ik had mij voorgenomen om op woensdag te rusten en om naar de pedicure te gaan, dat heb ik wel verdiend na al die kilometers wandelen op zes weken! :-) Uiteindelijk ben ik in de namiddag met twee Duitse meiden gaan paardrijden in Quelhue - Mapuche, een gemeenschap van een 500 mensen. Wat een boeiende trip! De man vertelde uitgebreid over zijn cultuur. Mapuche's geloven enkel in de kracht van de natuur. Zij leven in en met de natuur, zo maken zij zelf medicamenten en ze hebben uitermate respect voor water, aarde, vuur en lucht. Het paardrijden wat vrij pittig, in draf en galop naar de bergen en eens in de bergen gingen we via smalle paadjes naar boven. Wel knap dat de paarden regelmatig rust kregen! Na een 3u keerden we terug naar het dorp en kregen we een typische maaltijd geserveerd en dat in een hut met strooien dak en in het midden een vuur. Geen idee wat we aten maar het was super lekker!

Op donderdag ging ik naar de pedicure, ik heb weer propere, zachte voeten én gelakte nagels :-) Namiddag wandelde ik met de Duitse meiden naar de waterval Salto el Claro. Wat een teleurstelling, 2u bergop wandelen voor een waterval die niet veel voorstelt. Ook de weg er naartoe was niet zo super, hier en daar een mooi uitzicht maar meestal wandelden we gewoon tussen hoge bomen. Ach ja... . 's Avonds ben ik naar de zonsondergang op La Poza gaan kijken, zo mooi! Mijn dagje was weer goed :-)

Sinds donderdag avond is er een extra hond in de hostel, een vondeling-pup van een week of 5. Best een lief beestje, uitgezonderd zijn vlooien :-)

Ik wilde op vrijdag erg graag naar het Nationaal Park maar ik miste de enige bus in de ochtend... . Dan maar met de bus naar Caburgua, een dorpje met een mooi strand en watervallen. Na de teleurstelling van de dag voordien was ik wat voorzichtig maar wat een meevaller! Het strand is aan de rechterkant zwart en als je via de rotsen naar links wandelt, kom je bij witte strandjes in baaien, bezaaid met lavastenen, mooi! Onderweg kom je ook nog sculpturen tegen, bizar! Ik had weinig zin om 2u naar de watervallen te wandelen dus dan maar liften. Een half uurtje later was ik er al! De watervallen zijn privéterrein en je moet er inkom betalen. Verschillende krachtige watervallen en helder blauw-groen water, de moeite! De rivier verdeelt de eigendom in twee maar ik wilde geen twee keer inkom betalen dus dan de rivier maar oversteken :-) Van de ene steen naar de andere gesprongen, er niet ingevallen (!) en voila, twee voor de prijs van één :-)

Vandaag (zaterdag) deed ik een nieuwe poging om naar Parque Nacional Huerquehue te gaan voor een trekking van een 5-tal uren. Het park is vooral bekend omwille van de hoge bomen en de vele meren met helder groen water. Een mooi maar best zware trip, vooral omdat ik om 14u10 de bus terug moest nemen, er was geen tijd voor pauze, enkel maar wandelen, zelfs eten moest al wandelend :-) Tijdens de terugweg verbaast het mij steeds hoe steil en hoe lang de klim was, gelukkig besef ik dat nooit op het moment zelf :-) Al ben ik er ondertussen van overtuigd dat mijn conditie echt wel in orde is! :-)

Vanavond zal ik verder reizen, ik neem om 19u de nachtbus en zal zondag rond 7u 's morgens in Valparaiso aankomen, alweer wat Noordelijker. Ik ga eerst naar daar omdat ik via Santiago terug naar Argentinië zal reizen, dus leek het mij logischer om eerst Valparaiso te verkennen.

Ik heb trouwens het grootste deel van de dollars voor Argentinië al samen gesprokkeld! Het enige nadeel is dat ik momenteel met veel geld rondreis. Op zich vind ik dat niet zo heel erg, ik moet gewoon goed opletten dat ze mijn rugzakken niet stelen want ik kan niet alles op mijn lichaam dragen :-)

Voor de rest gaat het nog steeds goed met mij, ik geniet misschien zelfs nog meer van het reizen. De zon zorgt voor een extra'tje :-) Het enige moment dat ik even thuis wilde zijn, is toen Silvia bevallen is, zij zette dinsdag een gezonde meid van 50cm en 3,4kg op de wereld, Frieke genaamd. Maar ondertussen kreeg ik een foto en ik kan er weer tegen :-) Op naar het volgende avontuur!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Pucon»

Pucón (115)

19 Oktober 2013 | Zuid-Amerika | Chili | Laatste Aanpassing 16 Oktober 2013

  • Hostel El Refugio
  • Lago del Caburgua
  • Lago del Caburgua
  • Ojos del Caburgua - watervallen

Vulcano Villarrica @ Pucón (20)

16 Oktober 2013 | Zuid-Amerika | Chili | Laatste Aanpassing 16 Oktober 2013

  • Villarrica
  • Villarrica
  • Villarrica
  • Villarrica

 

Plaats een Reactie

silvia oh zo lief Fieke dat je aan mij dacht! je bent een schatje, ik vind het geweldig al je verhalen lezen. Jeroen is ene gaan drinken op de gezondheid van Frieke dus dit is het ideale moment op alles te lezen! Hoop je snel te zien op de chat! dikke zoen! Geplaatst op 25 Oktober 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking